Brezilya: X cezayı yanlış bankaya ödedi

PAYLAŞ
  • X'in Brezilya'da tekrar faaliyete başlaması için gerekli para cezasını ödemesi gerekiyordu.
  • Avukatlar ödemeyi yaptı. Ancak mahkemenin açıklamasına göre ödeme, başka bankaya yapıldı.
  • X için alınması beklenen karar ertelendi.
Brezilya: X cezayı yanlış bankaya ödedi

X'in Brezilya'ya ödemesi gereken para cezasını farklı bir bankaya ödediği açıklandı. Brezilya Yüksek Mahkemesi, X'i temsil eden avukatların bekleyen para cezalarını ilgili bankaya ödemediğini söyledi. Bu sebeple X'in Brezilya'da hizmetlerine devam etmesine izin verilip verilmeyeceğine ilişkin karar da ertelendi.

X'in avukatları ise cezanın doğru bir şekilde ödendiğini iddia etti.

X , nefret söylemi denetimine ilişkin mahkeme kararlarına uymaması ve yasa gereği ülkede yasal bir temsilci atamaması nedeniyle en büyük ve en gözde pazarlarından biri olan Brezilya'da ağustos ayının sonundan bu yana askıya alınmıştı.

Milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X, cuma günü Brezilya'da hizmetlerinin yeniden başlatılması için yeni bir talepte bulunarak, bekleyen tüm cezaları ödediğini söyledi.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, talebe yanıt olarak ödemenin doğru bankaya aktarılmasını talep etti.

Hakim, X'in cezayı yanlış bankaya ödediğini söyledi

Ayrıca cezaların belirlenmesinin ardından Brezilya başsavcısının, X'in Brezilya'daki hukuk ekibinin ülkede platformun yeniden faaliyete geçirilmesi için yaptığı son talepler hakkında görüşünü bildireceği belirtildi.

Moraes'in cuma günü aldığı kararın ardından X'in avukatları, şirketin cezaları yanlış hesaba ödediği iddiasını reddederek ve yasağın kaldırılması için başsavcıya danışılmasına gerek görmediklerini belirterek, Brezilya'daki faaliyetlerine devam etmek için mahkemeden tekrar izin istedi.

Şirket, son haftalarda kararından vazgeçip, soruşturma altındaki bazı hesapları bloke etmek de dahil olmak üzere en yüksek mahkemenin emirlerini uyguladıktan sonra, 26 Eylül'de mahkemeden Brezilya'da hizmete devam etmek için izin istedi.

Ancak Moraes, o dönemde X'in cezanın kaldırılması için 5 milyon doların biraz üzerinde bekleyen para cezasını ödemesi gerektiğine karar vermişti.

Reuters'ın gördüğü bir belgeye göre, Cuma günü X'in avukatları Yüksek Mahkeme'ye şirketin 28,6 milyon real (5,24 milyon dolar) para cezası ödediğini bildirdi.