Borsa İstanbul'dan dört hisseye kredili işlem yasağı

PAYLAŞ
Borsa İstanbul'dan dört hisseye kredili işlem yasağı
İlgili Hisseler

Borsa İstanbul, yaptığı açıklama ile dört hisse senedi için kredili işlem yasağı getirildiğini duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) talimatları doğrultusunda yürürlüğe girdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DZGYO), Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret (GZNMI), Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret (KAPLM) ve Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret (SOKE) hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GZNMI.E, KAPLM.E ve SOKE.E payları 23/10/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/11/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" ifadeleri yer aldı.

Aynı zamanda DZGYO hissesi için ise, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DZGYO.E payları 23/10/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/11/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir" açıklaması yapıldı.