BoJ'dan güvercin mesaj geldi

PAYLAŞ
  • Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida, BoJ'un piyasa istikrarsız olduğunda faiz oranlarını artırmayacağını belirterek, bankanın geçen haftaki şahin duruşunu yumuşattı.
BoJ'dan güvercin mesaj geldi
İlgili Hisse

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida, finansal piyasalar istikrarsız olduğunda BoJ'un faiz oranlarını artırmayacağını söyledi.

Uchida, "Yurt içi ve yurt dışı finansal piyasalarda keskin dalgalanmalar gördüğümüz için, şimdilik parasal genişlemenin mevcut seviyelerini korumak gerekiyor" dedi.

Uchida, son piyasa hareketlerinin "aşırı oynak" olduğunu ve BoJ'un şimdilik para politikasını gevşek tutması gerektiğini söyledi. Ayrıca BoJ'un piyasa istikrarsız olduğunda faiz oranlarını artırmayacağını belirterek, bankanın geçen haftaki şahin duruşunu geri çekti.

Başkan Yardımcısı, piyasadaki değişiklikler sonucunda ekonomik tahminler, risklere ilişkin görüşler ve öngörülerinde değişiklik gerçekleşme olasılığı olursa, faiz yolunun kesinlikle değişeceğini belirtti.

Uchida, ABD ekonomisinde yumuşak bir iniş başlayacağına inandıklarını söyledi.

Yen, Uchida'nın BOJ'un yakın vadede faiz artırımına gitmeyeceğine işaret etmesinin ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederek 147 seviyesini geçti.

Ülkede yatırım teşviği politikası değişmedi

Japonya'nın Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi, borsadaki son dalgalanmalara rağmen halkın tasarruftan yatırıma geçmesini teşvik etme yönündeki hükümet politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Hayashi düzenli bir basın toplantısında, "Hanehalkı yatırımlarının finansal piyasalar yoluyla daha yüksek kurumsal değere yol açtığı ve daha sonra bu yatırımların artan sermaye geliri şeklinde hanelere geri döndüğü verimli bir döngüyü gerçekleştirmek önemlidir." dedi.

Kaynak: cnbce.com