BoFA'dan Türkiye analizi: Güven tazelenmeye başlandı

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Ekonomi yönetiminin son dönemde uyguladığı politikalar, yatırımcıların ekonomiye olan güvenini artırıyor.
  • Yurt içinde oluşan spekülatif döviz talebinin sonlanmasına rağmen enflasyon, TL üzerinde bir baskı unsuru olmayı sürdürüyor.
BoFA'dan Türkiye analizi: Güven tazelenmeye başlandı

Türkiye'nin yeni ekonomik programı ve sıkı para politikası, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların güvenini kazanmaya devam ediyor. Bank of America (BoFA) Global Research tarafından yayımlanan rapora göre, son dönemde ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar yatırımcılar nezdinde Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu bir hava yaratıyor.

BoFA yayımladığı raporda, Türkiye'deki özel sektörün ekonomide yavaşlama hissettiği ve para politikasının yeterince sıkı olduğuna inandığı belirtildi. Banka, mali önlemlerin etkili olması durumunda bütçe açığının yüzde 5'in altına çekilebileceğini öngördü. Yatırımcılar açısından bütçe açığındaki bu hareket, Türkiye'nin mali disiplini ve ekonomik istikrarı açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Raporda ayrıca, dövize yönelik yurt içi spekülatif akışların tersine döndüğü ancak buna rağmen Türk Lirası üzerindeki baskının sürdüğü ifade edildi. Özellikle enflasyonun yüksek bir baskı unsuru olmayı sürdüğüne değinen BoFA, ekonomik verilerin iyileşmeye devam etmesi durumunda, yatırımcıların Türkiye'ye yönelik daha olumlu bir havaya sahip olacağı belirtti.