BofA, Türkiye'nin enflasyon beklentisini yükseltti: İlk faiz indirimi 2025'e sarkabilir

PAYLAŞ
  • BofA, bu yıl sonu için enflasyon beklentilerini yüzde 42,2'den yüzde 43,3'e revize ederken 2025 için yüzde 25 beklentilerini korudu.
  • BofA, verilerde yukarı yönlü daha fazla bir sürpriz görülmezse Aralık ayında 200-250 baz puan indirimin mümkün olduğunu, ancak eğer veriler hayal kırıklığı yaratmaya devam ederse ilk faiz indirminin gelecek yıl ilk çeyrekte olabileceğini kaydetti.
BofA, Türkiye'nin enflasyon beklentisini yükseltti: İlk faiz indirimi 2025'e sarkabilir

BofA Global Research, TCMB'nin ihtiyatlı olduğunu ancak bu çeyrek hala indirim yapabileceğini belirtti. Banka, Türkiye'de Eylül enflasyonu ile ilgili geçtiği notta para politikasında sıkılaşma ve iç talepte yavaşlama göz önüne alındığında Türkiye'de son çeyrekte enflasyonun düşeceğine ilişkin ihtiyatlı iyimser olduklarını ifade etti.

Banka, bu yıl sonu için enflasyon beklentilerini yüzde 42,2'den yüzde 43,3'e revize ederken 2025 için yüzde 25 beklentilerini korudu.

Banka yaptığı değerlendirmede TCMB'nin ihtiyatlı olduğunu ancak bu çeyrek hala indirim yapabileceğini kaydetti. BofA, Eylül enflasyon verilerinin temel senaryo beklentilerini değiştirmediğini Aralık'ta TCMB'nin ilk faiz indirimi yapabileceğini vurguladı. BofA, verilerde yukarı yönlü daha fazla bir sürpriz görülmezse Aralık'ta 200-250 baz puan indirimin mümkün olduğunu, ancak eğer veriler hayal kırıklığı yaratmaya devam ederse ilk faiz indirminin gelecek yıl ilk çeyrekte olabileceğini kaydetti.