BofA, ABD seçimleri öncesi 4 kritik tarihe dikkat çekti

PAYLAŞ
  • Hisse senedi piyasasında, Fed'in ilk faiz indirimi sonrasında belirsizlikler azalırken, Bank of America bazı önemli tarihleri belirledi. ABD'deki başkanlık seçimlerine kadar piyasalar için önemli dört tarihe dikkat çekti.
  • Seçimin ertesi günü olan 6 Kasım da piyasa için önemli bir gün olacak. BofA, bu günde S&P 500’de yüzde 2,5’lik bir hareket bekliyor.
BofA, ABD seçimleri öncesi 4 kritik tarihe dikkat çekti

Amerika Birleşik Devletleri, 5 Kasım'da başkanlık seçimleri için sandığa gidecek. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump arasındaki mücadelenin kazananı böylelikle netlik kazanacak. Bank of America hisse senedi piyasasında, şu an ile kasım ayı arasında fiyatları etkileyebilecek bazı önemli gelişmelere dikkat çekti.

BofA hem yatırımcıların dikkat etmesi gereken tarihleri paylaştı hem de S&P 500 endeksi üzerindeki beklenen hareketleri opsiyon fiyatlarıyla analiz etti.

Hangi tarih neden önemli?

4 Ekim ve 1 Kasım: Yatırımcılar, eylül ve ekim aylarına ait ABD tarım dışı istihdam raporlarının açıklanacağı 4 Ekim ve 1 Kasım tarihlerine odaklanacak. Bank of America, bu tarihlerde S&P 500’de yüzde 1’den fazla bir hareket öngörüyor. Güçlü istihdam raporları ve PMI verilerinin hisse senetleri üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği ifade ediliyor.

10 Ekim: ABD'de eylül ayı enflasyon verisinin 10 Ekim'de açıklanması bekleniyor. Ancak, Fed'in enflasyondan ziyade iş gücü piyasasına odaklanması nedeniyle bu verinin piyasa üzerindeki etkisinin daha sınırlı olacağı söyleniyor. S&P 500'de yüzde 1'e yakın bir dalgalanma bekleniyor.

21 Ekim: Büyük teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek kazanç sonuçlarının açıklanacağı tarihlerden biri 21 Ekim. Bu sonuçlar, özellikle yapay zeka teknolojilerinin gelir getirme potansiyeli hakkında ipuçları verebilir. S&P 500'de yüzde 1'lik bir hareket öngörülüyor.

6 Kasım: Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, 6 Kasım tarihi piyasa için kritik bir gün olacak. Banka, bu günde S&P 500’de yüzde 2,5’lik bir hareket bekliyor. Eğer seçimlerde kesin bir kazanan çıkarsa, piyasalar yeni başkanın dört yıllık görev süresi boyunca uygulayacağı politikaları fiyatlamaya başlayacak.