Boeing ve sendikanın tekrar görüşeceği tarih belli oldu

PAYLAŞ
  • Boeing, Batı Kıyısı’ndaki fabrikalarında devam eden işçi grevini bitirmek için sendikayla yeniden görüşmelere başlıyor.
  • Şirket, artan borçlar ve üretimdeki aksamalar nedeniyle bir an önce anlaşmaya varmayı hedefliyor.
Boeing ve sendikanın tekrar görüşeceği tarih belli oldu

Boeing’in ABD’nin Batı Kıyısı’ndaki fabrikalarında çalışan yaklaşık 33 bin işçinin katıldığı grevi sona erdirmek için müzakereler, 7 Ekim'de yeniden başlayacak. Boeing ve Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM) arasında yürütülen görüşmelerde, taraflar federal arabulucuların da katılımına rağmen henüz ortak bir zemine ulaşamadı.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlarına yaptığı açıklamada, "IAM ile bir çözüm bulmak önceliğimiz ve ekibimiz bu Pazartesi günü arabuluculu görüşmelere devam etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

Boeing, artan borç yükü, nakit sıkışıklığı ve kredi notunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırken, grevin sona erdirilmesi şirket için kritik önem taşıyor. IAM 751. bölge ise federal arabulucuların yardımıyla Boeing ile müzakerelere Pazartesi günü tekrar başlayacaklarını duyurdu.

Sendika, "Bu toplantı, üyelerimizin taleplerini daha da güçlü bir şekilde iletmek için kritik bir fırsat" dedi.

Boeing grevi uçak üretimini durdurmuştu, görüşmeler tekrar başlıyor

Grev, Boeing’in 777, 767 ve en çok satan modeli 737 MAX’in üretimini durdurmuş durumda. 737 MAX, Boeing’in zor zamanlarında en önemli gelir kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Savunma sektöründeki düşük kar marjlarıyla boğuşan Boeing, bu süreçte daha da zorlanıyor.

Eylül ayında Boeing ile sendika arasında dört yıl boyunca yüzde 25 maaş artışı ve bu sürede üretilecek yeni bir uçağın Seattle bölgesinde yapılacağına dair önerilen anlaşma, işçilerin yüzde 90'ından fazlası tarafından reddedilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Boeing hisseleri Cuma günü yüzde 3 yükseldi. Ancak şirket, geçen ay ABD’de on binlerce çalışanını her dört haftada bir hafta zorunlu izne çıkararak nakit tasarrufu yapmaya çalışıyor.