Boeing, sendika ile masaya oturacak

PAYLAŞ
  • Grev, Boeing'in 737 MAX, 777 ve 767 modellerinin üretimini durdururken şirket, maliyetleri azaltmak için işe alımlara ara verdi. Boeing ayrıca, 787 Dreamliner hariç diğer jet programları için parça siparişlerini askıya aldı.
Boeing, sendika ile masaya oturacak

Boeing çalışanları, şirketin yüzde 25'lik zam teklifini kabul etmeyerek greve gitme kararı aldı. Bu karar ile birlikte Boeing'de üretim aksadı. Şirket, görüşmelere açık olduğunu söylemişti. Aradan geçen kısa sürenin ardından Boeing ve grevdeki çalışanları temsil eden sendika görüşecek.

Boeing ve sendika, federal arabulucuların katılımıyla çarşamba günü yeniden sözleşme görüşmelerine başlayacak. Uluslararası Makineciler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM), bir önceki görüşmede ücretler ve emeklilik gibi kritik konularda anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

Geçen hafta greve başlayan sendika, 16 yıl aradan sonra ilk kez Boeing'le tam kapsamlı sözleşme müzakereleri yapıyor ve dört yıl içinde yüzde 40 zam talep ediyor. Boeing'in yüzde 25 zam teklifini ise üyeler büyük çoğunlukla reddetti.

Sendika, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Şirketin, üyelerimizin taleplerini karşılamaya hazır olmadığını gördük. Yüzde 96'lık grev oyu sonrası Boeing'in taleplerimizi dikkate almasını bekliyorduk. Ancak arabuluculuk sürecini ciddiye almadıklarını düşünüyoruz" dedi.

Boeing'deki grev üretimi durdurdu

Grev, Boeing'in en çok satan uçak modelleri olan 737 MAX, 777 ve 767’nin üretimini durdurdu. Şirket, üretimin durması nedeniyle teslimatlarda gecikme yaşandığını ve işe alımları durdurduğunu duyurdu. Boeing ayrıca maliyetleri düşürmek için geçici izin seçeneklerini değerlendirdiğini belirtti.

Şirket, 787 Dreamliner hariç diğer tüm jet programları için parça siparişlerini durdurdu ve bu durumun tedarikçileri olumsuz etkilemesi bekleniyor.