BlackRock'un yönettiği varlıklar 10,65 trilyon dolara ulaştı

PAYLAŞ
  • BlackRock, ikinci çeyrekte yönetimindeki varlıkları 10.65 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı.
  • Şirket, çeyrek boyunca toplam net 81.57 milyar dolar giriş kaydetti ve gelirlerini %8 artırarak 4.81 milyar dolara çıkardı.
  • BlackRock, özel piyasalarda büyüme hedefi doğrultusunda veri sağlayıcısı Preqin'i 3.2 milyar dolara satın aldı.
BlackRock'un yönettiği varlıklar 10,65 trilyon dolara ulaştı
Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock (BLK.N), ikinci çeyrekte yönetimindeki varlıkları 10.65 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı. Bu artış, müşteri varlık değerlerindeki yükseliş ve yatırımcıların şirketin borsa yatırım fonlarına (ETF) yaptığı yatırımlar sayesinde gerçekleşti. Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1.2 arttı.

Son aylarda, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapacağına dair artan umutlar ve yapay zeka ile bağlantılı hisselere olan yatırımcı ilgisi, borsanın rekor seviyelere ulaşmasını sağladı. S&P 500 (.SPX) endeksi, rapor edilen çeyrekte yaklaşık %11 arttı ve bu da BlackRock'un yönetimindeki varlıkları 10.65 trilyon dolara çıkardı. Bir yıl önce bu rakam 9.43 trilyon dolardı. Müşteri varlıklarını yönetmek ve hizmet vermekten elde edilen ücretler, şirketin gelirinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Net girişler ve gelir artışı

BlackRock, çeyrekte toplam net girişlerin 81.57 milyar dolar olduğunu bildirdi, bu rakam bir yıl önce 80.16 milyar dolardı. Borsa yatırım fonları, 83 milyar dolarlık girişle akışların çoğunu oluşturdu ve bu, şirketin kaydettiği en iyi yıl başlangıcı oldu. CEO Larry Fink, "BlackRock, özel piyasalar da dahil olmak üzere yıllardır gördüğümüz en geniş fırsat setinde başarılı oluyor," dedi.

Genellikle yönetim altındaki varlıkların (AUM) yüzdesi olarak alınan yönetim ve danışmanlık ücretleri, %8.6 artarak 3.72 milyar dolara yükseldi. Teknoloji hizmetlerinden elde edilen gelirler, yatırım risk yönetim platformu Aladdin'e olan sürekli talebi yansıtarak %10 artışla 395 milyon dolara çıktı. BlackRock'un toplam geliri %8 artarak 4.81 milyar dolara çıktı. Net gelir, 30 Haziran'da sona eren üç ayda 1.37 milyar dolar veya hisse başına 9.06 dolardan, 1.50 milyar dolar veya hisse başına 9.99 dolara yükseldi.

Özel piyasalarda büyüme

Geçen ay, BlackRock, yaklaşık 3.2 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla veri sağlayıcısı Preqin'i satın almayı kabul etti. Bu hamle, BlackRock'un özel piyasalarda büyük bir oyuncu olma çabasını vurguluyor. Şirketin hisseleri bu yıl şu ana kadar %2 artsa da S&P 500 ) endeksinin %17.7'lik kazancının gerisinde kaldı.

Kaynak: cnbce.com