Bitcoin yönünü ararken gözler HBO'nun belgeselinde

PAYLAŞ
  • Bitcoin yılın ilk yarısında yüzde 70'lik bir artış gösterirken, ikinci yarıda 56 bin ila 63 bin dolar arasında dalgalandı.
  • Yatırımcılar şimdilerde BlackRock'un spot bitcoin ETF'sinin piyasaya sürülmesi gibi yeni katalizörleri takip ediyor.
  • Öte yandan gözler HBO'nun yeni belgeselinde. Kanal, Satoshi Nakamoto'nun kimliğini ortaya çıkarabileceği iddiasıyla büyük yankı uyandırdı.
Bitcoin yönünü ararken gözler HBO'nun belgeselinde

Bitcoin, yıla hızlı bir başlangıç yaptı. Kripto para piyasanın lider kripto para birimi bitcoin, ABD'de ETF'lerin de piyasaya sürülmesiyle, yılın ilk altı ayında yüzde 70 civarında bir yükseliş gördü. yıla 40 bin dolar - 43 bin dolar bandında başlayan bitcoin, haziran ayında 70 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Ancak yılın ikinci yarısından itibaren durum değişti. Bitcoin, büyük ölçüde 56 bin dolar ila 63 bin dolar arasında kaldı.

Kripto para piyasası yatırımcıları şimdi yıl sonu 2025 başında olası yeni kripto katalizörlerini takip etmeye başladı.

İngiltere merkezli kripto firması Wintermute'dan Jake Ostrovskis, BlackRock'un spot bitcoin ETF'si için opsiyonların yakında piyasaya sürülmesini bekliyor. Geçen ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun onaylaması sonrası bu yeni ürünün, daha fazla ABD'li bireysel yatırımcıyı çekebileceği düşünülüyor. Ancak, düzenleyicilerin bitcoin'i bir emtia olarak görmesi nedeniyle bu tür opsiyonların, emtia türevlerini denetleyen Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'ndan da onay alması gerekebilir.

ABD ETF'lerinin beklentisi ve onaylanması, küresel olarak bitcoin faaliyetlerini artırmaya yardımcı oldu. CoinGecko verilerine göre, 1 Ekim itibarıyla kripto para piyasasının toplam büyüklüğü 2023'ün başındaki 8,3 milyar dolardan, bu yıl 2,2 trilyon dolara fırladı.

HBO'nun belgeseli Satoshi Nakamoto'nun gizemini çözecek mi?

HBO, ay başında yaptığı açıklamalarda Satoshi Nakamoto'yu bulduğunu ve Money Electric: The Bitcoin Mystery isimli belgeselde kimliğini ortaya çıkaracağını söyledi. Bu haber öyle büyüdü ki Satoshi'nin kim olduğu yönünde bahisler bile yapılmaya başlandı.

Bitcoin’in kökenlerini araştıran ve varlığın yaratıcısının kim olduğunu potansiyel olarak ortaya çıkaran belgesel, Salı günü HBO ve Max’te yayınlanacak.