Binance CEO'su kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına ilgisi hakkında konuştu

PAYLAŞ
  • Binance, bu yıl kurumsal yatırımcıların platforma olan ilgisinde yüzde 40'lık bir artış kaydetti.
  • Binance CEO'su Richard Teng, özellikle düzenleyici belirsizliklerin azalmasıyla büyük sermayenin kripto paralara yönelmeye başladığını söyledi.
  • Bitcoinin son dönemdeki yükselişinin kurumsal yatırımlarla bağlantılı olduğunu vurgulayan Teng, piyasanın teknik gelişmelere duyarlılığının devam ettiğini ifade etti.
Binance CEO'su kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına ilgisi hakkında konuştu

Kripto para ekosisteminin yakından takip ettiği Singapur'daki Token 2049 etkinliği başladı. Binance'in CEO'su Richard Teng, etkinlikte CNBC'ye verdiği röportajda, bu yıl platforma katılan kurumsal ve şirket yatırımcılarının yüzde 40'lık bir artış yaşadığını söyledi.

Kurumsal yatırımcıların kriptoya olan ilgisinin henüz buzdağının görünen kısmı olduğunu söyleyen Teng, birçok yatırımcının hala detaylı incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

Kasım 2023'te CEO'luk görevine getirilen Teng, "Bu yıl, yalnızca kurumsal ve şirket yatırımcılarında büyük bir artış görüyoruz. Bu kategoride yüzde 40’lık bir büyüme kaydettik" ifadelerini kullandı. Ancak Teng, yatırım yapan firmaların isimlerini ya da büyüklüklerini paylaşmadı.

Bu büyüme, büyük sermayenin bitcoin ve diğer kripto paralara olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Binance, ABD’deki soruşturmasına ve 4,3 milyar dolarlık anlaşmaya rağmen yatırımcı çekmeye devam ediyor.

Binance’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), geçen yıl yapılan anlaşma gereği CEO’luk görevinden ayrılmıştı. Teng, Zhao’nun hala şirkette büyük hissedar olduğunu belirtti. Ayrıca Binance’in, kurucu liderliğindeki bir şirketten, yedi kişilik bir yönetim kurulu tarafından yönetilen bir yapıya geçtiğini ve bu yapının düzenleyicilerin daha aşina olduğu bir model olduğunu vurguladı.

Richard Teng, Binance'e 2021 yılında Singapur operasyonlarının CEO’su olarak katılmıştı.

Binance'in kurucu ortağı CZ ise nisan ayında 4 ay hapis cezası almıştı. CZ'nin 29 Eylül'te hapisten çıkacağı söyleniyor.

Kriptoya kurumsal yatırımcının ilgisi artıyor

Kripto paralara olan kurumsal ilginin artmasında, düzenleyici belirsizliklerin azalmasının etkisi olduğu ifade ediliyor. ABD, Ocak ayında bitcoin spot fiyatları için ilk borsa yatırım fonlarını (ETF) onayladı. Temmuz ayında ise ether için benzer ETF'lerin işlem görmesine izin verdi.

Bu düzenlemeler, Teng’e göre ana akım yatırımcıların güvenini artıracak.

Teng, bitcoin fiyatlarının bu yıl mart ayında 70 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmasını da kurumların piyasaya girmesine bağladı.

Teng ayrıca, BlackRock CEO’su Larry Fink'in daha önce bitcoin’e karşı mesafeli bir duruş sergilerken, şimdi onu dijital altın olarak tanımladığını hatırlattı. BlackRock ve Franklin Templeton gibi Wall Street’in dev yatırım şirketleri, bitcoin ve ether için borsa yatırım fonları sunmaya başladı.