Bill Gates: Buffett haftada altı gün ofise geliyor, 20-30 yıl daha çalışmak isterim

PAYLAŞ
  • 68 yaşındaki Bill Gates, 94 yaşındaki milyarder Warren Buffett'ın izinden gidip 20-30 yıl daha çalışmak istiyor.
  • "Çocuk felcini yok edemedik, sıtmayı yok edemedik. Bu konulara çok, çok bağlıyım” diyen Gates, çocuk ölümlerini 5 milyondan 2.5 milyona düşürmek istediklerini söyledi.
Bill Gates: Buffett haftada altı gün ofise geliyor, 20-30 yıl daha çalışmak isterim

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, çalışma süresi konusunda Warren Buffett'ın izinden gitmek istiyor.

CNBC Make It'e konuşan 68 yaşındaki Gates, 94 yaşında olan ve Berkshire Hathaway'in başkanı ve CEO'su olarak görev yapan uzun soluklu arkadaşı Warren Buffett'ın hâlâ haftada altı gün ofise geldiğine dikkat çekti ve ekledi: "Bu yüzden umarım sağlığım, benim de Warren gibi olmama izin verir."

Microsoft'un kurucusu olan Gates, şirket için teknoloji danışmanı olmaya devam ediyor ve zamanının çoğunu, 128 milyar dolarlık servetini, hastalık, yoksulluk, iklim değişikliği ve sağlık hizmetleri ile eğitime erişim gibi en acil küresel sorunlara potansiyel çözümler bulmak için harcıyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın önümüzdeki yıl 25. yılını kutlayacağını belirten Gates, "Çocuk felcini yok edemedik, sıtmayı yok edemedik. Bu konulara çok, çok bağlıyım” dedi. Gates. çocuk ölümlerini 5 milyondan 2.5 milyona düşürmek istediklerini kaydetti.

Gates, iş yükünü önemli ölçüde hafifletmek için olabildiğince uzun süre beklemek istemesinin büyük bir nedeninin bu olduğunu belirterek, "En az 10 yıl daha, eğer sağlığım izin verirse bu seviyede çalışmak istiyorum. Umarım 20 ya da 30 yıl olur" diye konuştu.

"Hafta sonlarına ve tatillere inanmazdım"

"Artık o kadar sıkı çalışmıyorum," diyen Gates. "20'li yaşlarımda hafta sonlarına ve tatillere inanmazdım. Kendimi zorlamam kontrolden çıkmıştı" ifadelerini kullandı. Gates, BBC'ye 2016 yılında verdiği röportajda, çalışanlarının ne zaman gelip ne zaman gittiklerini görmek için plaka numaralarını ezberlediğini itiraf etti.

Buffett'tan Gates'e tavsiye

Gates'e çalışanlarına ve kendisine karşı daha anlayışlı olması gerektiğini öğreten kişi Buffett oldu. Milyarder yatırımcı, Gates’e ciddi bir iş insanı olmak için takvimindeki her dakikayı doldurmak zorunda olmadığını ve kendi zamanını kontrol etmenin daha önemli olduğunu söyledi. Gates, 2017'de Buffett ile verdiği ortak bir röportajda, Buffett’ın ona bu tavsiyeyi verdiğini anlattı.

Buffett aynı röportajda, “Temelde istediğim her şeyi satın alabilirim, ancak zamanı satın alamam” diye konuştu.

"Boş zamanlarımın tadını çıkarıyorum"

Gates, bu tavsiyeye uyarak çalışma tarzını değiştirdiğini ve geçen yıl Northern Arizona Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde öğrencilere, “İhtiyacınız olduğunda ara verin” telkininde bulundu. Bugünlerde boş zamanlarının tadını çıkardığını belirten Gates, tenis oynadığını ve gerçek tatiller yaptığını, boş zamanlarında günde üç saate kadar okuduğunu söyledi.