Beryl kasırgası ABD'de doğalgaz fiyatlarını vurabilir

PAYLAŞ
  • Tahminlere göre Beryl ismi verilen yeni kasırga, Teksas'ın bazı bölgelerini vurabilir ve doğalgaza olan talebi azaltacağından fiyatlardaki düşüş devam edebilir.
Beryl kasırgası ABD'de doğalgaz fiyatlarını vurabilir
Fotoğraf: Reuters

Doğalgaz vadeli işlemleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde cuma gününü haftalık yaklaşık yüzde 11'lik düşüş ile kapattı. Kısa süre önce başlayan Beryl kasırgasının bu düşüşü daha da derinleştirebileceği düşünülüyor.

Tahminlere göre Beryl ismi verilen yeni kasırga, Teksas'ın bazı bölgelerini vurabilir ve yakıta olan talebi düşüreceğinden fiyatlardaki düşüş devam edebilir.

Dow Jones Piyasa Verileri'ne göre, fiyatlar üst üste dördüncü hafta düşüş kaydetti ve 16 Şubat'ta sona eren dönemden bu yana en büyük bir haftalık yüzdelik düşüşünü kaydederek 10 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

MarketWatch'a göre Quantum Gas & Power Services Başkanı ve CEO'su Beth Sewell, yaz aylarında soğutma amaçlı doğalgaz talebinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Sewell, doğalgaz piyasasını kısa vadede belirsizliğin sardığını ve tahminlerin Beryl'in Pazartesi günü Teksas'ın bazı bölgelerine ulaşabileceğini gösterdiğine dikkat çekti.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Beryl'i Cuma öğleden sonra bir kasırgadan tropikal fırtınaya düşürdü. Ancak merkezi Meksika Körfezi'nin üzerine geri döndüğünde yeniden yoğunlaşmasının beklendiğini söyledi.

Fırtınanın şiddetine bağlı olarak, bir süre elektrik kesintileri yaşanabilirken, kasırgalardan hortumların da kaynaklanması mümkün. Bu da hem dağıtım sistemlerine hem de evlere ve işletmelere büyük zararlar verebilir. Bu da doğalgaz düşüşüne neden olabilir.

Sewell, Beryl'in doğalgaz üzerindeki etkisinin henüz hesaba katılmadığını, bu nedenle pazartesi gününün "ilginç" olacağını söyledi.