Bankalara 3,2 milyar liralık fazla komisyon cezası

PAYLAŞ
  • Ticaret Bakanlığı, tüketicilerden fazla ücret ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara toplam 3,18 milyar TL ceza uyguladı.
Bankalara 3,2 milyar liralık fazla komisyon cezası

Ticaret Bakanlığı tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil ettiği gerekçesi ile finansal kuruluşlara toplam 3,18 milyar TL ceza uygulandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan ve "Finansal kuruluşlara toplam 3,18 milyar TL tutarında idari para cezası öngörülmüştür" denilen açıklamaya göre fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik çalışmalar da başladı.

Açıklamada tüketici mağduriyetine sebebiyet veren unsurlar ise şöyle sıralandı: "Finansal kuruluşlarca EFT, havale, FAST, kıymetli maden ve uluslararası fon transferi, başka finans kuruluşlarının ATM kullanımı, kiralık kasa işlemleri ile nakit avans ve taksitli nakit avans işlemlerinde tüketicilerden fazla ücret tahsil edilmesi, üçüncü kişilere ödenilen tutarlardan daha fazla masraf ve komisyonun tüketicilere yansıtılması, ayrıca uygulamaya konan ücret değişikliklerinin bildirilmemesi."

Açıklamada cezaların hangi dönem için uygulandığı belirtilmedi.