Bakan Kacır'dan Chery'nin Türkiye yatırımına ilişkin açıklama

PAYLAŞ
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye yatırımına ilişkin açıklama yaptı.
  • Kacır, "Sıkı diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Kacır'dan Chery'nin Türkiye yatırımına ilişkin açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye yatırımıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kacır, "Sıkı diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BYD'nin yatırımını ilişkin konuşan Kacır, "2026'da üretim başlayacak, imzalar atıldı. Manisa OSB'de yer tahsis süreci tamamlandı. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvuruları gerçekleştirildi" dedi.

Bakan Kacır: Togg'un 16 ay içinde 37 bin araç ürettiğini ve dünyanın en değerli elektrikli araç markasının 6'ncı yılında geldiği üretim hacmine bir yılda geldiğini kaydetti.

81 ilin tamamında hızlı şarj üniteleri kurulduğunu kaydeden Kacır, Türkiye'nin elektrikli araç başına düşen şarj ünitesi sayısında Avrupa'da lider konumda olduğuna dikkat çekti.