Baba filminin Michael Corleone'si Al Pacino nasıl battığını anlattı

PAYLAŞ
  • Hollywood'un ünlü oyuncularından Al Pacino, yıllar içinde yaşadığı iniş çıkışları anlattı. Muhasebecisinin onu nasıl parasız bıraktığını anlatan Pacino, sonrasında kendine bir çıkış yolu buldu.
Baba filminin Michael Corleone'si Al Pacino nasıl battığını anlattı

Dünyaca ünlü oyuncu Al Pacino, para yönetiminde oyunculukta olduğu kadar iyi olmadığını söylüyor. Kariyerine para kazanmak için başlamadığını belirten Pacino, kazandığı paraların nereye gittiğine pek de dikkat etmediğini anlattı.

Oyunculuk onun için bir tutkuydu. Bu nedenle, 84 yaşındaki oyuncu “The Godfather (Baba)” ve “Scarface (Yaralı Yüz)” gibi önemli filmlerdeki rollerinden milyonlar kazansa da bu paraların takibini doğru şekilde yapmadığını itiraf etti.

Al Pacino: 50 milyon dolarım vardı ve sonra hiçbir şeyim kalmadı

Al Pacino yılda 400 bin dolar ödeyerek yaşamadığı bir evin peyzajını yaptırmaktan, farkında olmadan 16 araba ve 23 cep telefonu satın almaya kadar birçok hata yaptı.

CNBC Make It'te yer alan habere göre Pacino, yeni anı kitabı Sonny Boy'da bu durumu şöyle anlatıyor:

"Paranın nasıl işlediğinden, bir kariyerin nasıl işlediğini anladığım kadar anlamıyordum. Bu benim konuşmadığım bir dildi. Harcadığım paranın türü ve nereye gittiği, çılgınca bir kaybın montajı gibiydi. Kapı ardına kadar açıktı ve tanımadığım insanlar benim üzerimden geçiniyordu."

Pacino'nun mali sorunlarına katkıda bulunan tek faktör deneyimsizliği değildi. Bir süre sonra muhasebecisinin, fonlarını, onu beş parasız bırakacak kadar yanlış yönettiğini öğrendi.

"50 milyon dolarım vardı ve sonra hiçbir şeyim kalmadı."

O zamanlar Pacino yetmişli yaşlarındaydı ve kariyerinin zirvesindeyken yaptığı gibi oyunculuktan para kazanabileceğini düşünmüyordu.

Parasız kalmadan önce, rolden ne kadar para kazanacağına bakmaksızın, bağ kurabileceği ve ilişki kurabileceği karakterleri oynamayı tercih ediyordu. Ancak parası tükendikten sonra, bulabildiği her rolü almaya başladı.

Pacino, "Jack and Jill paramı kaybettikten sonra yaptığım ilk filmdi. Dürüst olmak gerekirse, bunu yaptım çünkü başka hiçbir şeyim yoktu" diyor. Ayrıca, sırf para için adı anılmayacak bazı gerçekten kötü filmlerde de rol aldığını söylüyor.

Ancak sonrasında Pacino zaten yapmayı sevdiği bir şeyi para kazanma fırsatına dönüştürmenin bir yolunu buldu: Seminerler düzenlemek.

Pacino 2000'li yılların başında kolejleri ve üniversiteleri ziyaret ederek öğrencilerle kariyeri, sevdiği kitaplar ve oyun yazarları hakkında konuşmaya başladı. Sonunda, halk için de seminerler düzenlemeye karar verdi ve bunun ona bir ay boyunca yetecek kadar iyi para kazandırdığını gördü:

"Böylece seyahat etmeye başladım ve işe yaradığını gördüm. Seyirciler geliyordu çünkü hala popülerliğim vardı."

Pacino her zaman kendini toparlayabileceğine inandığını ve yaşadığı finansal iniş çıkışlardan asla umutsuzluğa kapılmadığını söylüyor.