ECB Başkanı Lagarde enflasyonda yüzde 2 hedefi için tarih verdi

PAYLAŞ
  • Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde Christine Lagarde enflasyonda yüzde 2 hedefi için tarih verdi.
  • Lagarde yüzde 2 hedefine 2025'in ikinci yarısından ulaşacaklarını söyledi.
ECB Başkanı Lagarde enflasyonda yüzde 2 hedefi için tarih verdi
Reuters

Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde Euro Bölgesi'ndeki enflasyon hedeflerine ilişkin konuştu.

Lagarde, "Dezenflasyon patikasına doğru gidiyoruz" dedi. ECB Başkanı, "Büyük bir şok veya aşağı yönlü risk gerçekleşmezse 2025'in ikinci yarısında yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılacak" açıklamasını yaptı.

Vasle'den ücret artışları uyarısı

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Slovenya Merkez Bankası Başkanı Bostjan Vasle'ye göre ise dezenflasyon sürecinde riskler devam ediyor.

Vasle açıklamasında, "Israrcı ücret artışları dezenflasyonu yavaşlatabilir" uyarısı yaptı.

ECB'nin faiz kararı Alman tahvillerini etkiler

SEB Research'te euro ve dolar kurları baş stratejisti olan Jussi Hiljanen, Avrupa Merkez Bankası'nın piyasa fiyatlamasına uygun olarak politika faizlerini %2,50 civarında bir nihai orana indirmesi halinde, iki yıllık Alman tahvil faizlerinin mevcut seviyesi olan %2,80'den en az 50 baz puan düşmesinin beklendiğini söylüyor.

Bu arada, 10 yıllık Bund getirisinin, ECB'nin menkul kıymet varlıklarını azaltması nedeniyle yapısal olarak düşmek için çok sınırlı bir alana sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu savundu.

Hiljanen, "ECB politika faizlerini düşürmeye devam ederken 10 yıllık Almanya faizinin kademeli olarak %2,70'in üzerine çıktığı bir senaryonun da tamamen uygulanabilir bir senaryo olacağını düşünüyoruz" dedi.