Arçelik ve YongaTek'ten yerli çip hamlesi

PAYLAŞ
Arçelik ve YongaTek'ten yerli çip hamlesi

Arçelik ve YongaTek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabet Öncesi İşbirliği ve Destek Programı çerçevesinde yerli çip tasarımı için önemli bir adım attı. Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında başlatılan bu iki yıllık proje, yerli çip tasarımı ile test süreçlerinin ön çalışmalarını tamamlamış durumda.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın HIT 30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı tanıtım etkinliğinde, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji gelişimine katkı sağlayan şirketlere sertifika takdim edildi. Bu etkinlikte Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve YongaTek Genel Müdürü Ali Baran, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan şirketlerine verilen sertifikaları aldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji ve yatırım projeleri geliştiren şirketlerin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın finansman desteği ile yürütülen bu proje, Arçelik'in beyaz eşya, tüketici elektroniği, küçük ev aletleri ve mutfak aksesuarları alanında kullanılacak yerli çiplerin tasarımını kapsıyor. Tasarım haklarının tamamıyla Türkiye'ye ait olacağı belirtilen çiplerin ilk prototiplerinin 2025 itibarıyla oluşturulması hedefleniyor.