Apple’ın tedarikçisi Foxxconn üçüncü çeyreği rekor gelirle kapattı

PAYLAŞ
  • Foxconn, yapay zeka sunucularına olan yüksek talep sayesinde üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 20,2 artışla rekor gelir elde etti.
  • Şirket, dördüncü çeyrekte operasyonlarının daha da hız kazanmasını bekliyor.
Apple’ın tedarikçisi Foxxconn üçüncü çeyreği rekor gelirle kapattı

Tayvan merkezli teknoloji şirketi Foxconn, yapay zeka sunucularına olan yüksek talep sayesinde üçüncü çeyrekte rekor gelir elde etti. Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi olan şirket, bu dönemde gelirini yıllık bazda yüzde 20,2 artırarak 1,85 trilyon Tayvan doları (57,3 milyar dolar) seviyesine çıkardı.

Foxconn yaptığı açıklamada, "Sonuçlar, şirketin önemli büyüme beklentilerini aştı" ifadelerine yer verdi. Bu sonuç, analistlerin 1,79 trilyon Tayvan doları seviyesindeki tahminlerini de geride bıraktı.

Foxconn gelirlerine yapay zeka dopingi

Özellikle yapay zeka sunucularına olan güçlü talep, Foxconn'un bulut ve ağ ürünleri gelirlerinde önemli bir artış sağladı. Müşterileri arasında yapay zeka çipi üreticisi Nvidia'nın da bulunduğu bu alanda, üçüncü çeyrekte dikkate değer bir büyüme yaşandı. iPhone gibi akıllı tüketici elektroniği ürünlerinde ise çeyrek bazında büyüme görülse de, yıllık performans sabit kaldı.

Üçüncü çeyrek, Tayvan'ın teknoloji şirketleri için önemli bir dönem. Bu süreçte Apple gibi büyük markalar, Batı pazarlarına yıl sonu tatil sezonu öncesinde akıllı telefonlar ve diğer elektronik ürünleri tedarik etmeye başlıyor.

Şirketin gelirleri sadece eylül ayında yüzde 10,9 arttı ve 733 milyar Tayvan dolarına çıktı. Eylül, şirket için ay bazında ikinci en yüksek seviyeyi temsil etti.

Foxconn dördüncü çeyrekten de umutlu

Foxconn, mevcut çeyrekte operasyonlarının ivme kazanmasını beklediklerini belirterek, "Yılın ikinci yarısında yoğun sezonun etkisiyle faaliyetlerimizin kademeli olarak hız kazanmasını öngörüyoruz" dedi. Şirket, dördüncü çeyrek performansının piyasa beklentileriyle uyumlu olacağını ifade etti, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Foxconn hisseleri bu yıl yüzde 86 artış göstererek, Tayvan borsasındaki genel yüzde 24’lük artışın oldukça üzerinde performans sergiledi.

Foxconn, üçüncü çeyrek bilançosunu 14 Kasım'da açıklayacak.