Amundi'nin yönetimi altındaki varlıklar 2,16 trilyon euroya ulaştı

PAYLAŞ
Amundi'nin yönetimi altındaki varlıklar 2,16 trilyon euroya ulaştı

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi SA, yönetim altındaki varlıklarını rekor bir seviye olan 2,16 trilyon euroya yükselttiğini açıkladı. Paris merkezli şirket, müşterilerinin Haziran ayına kadar olan üç ayda 15,5 milyar euro yatırım yaptığını bildirdi. Analistler ise Amundi'ye yönlendirilen varlık tutarının 7,8 milyar euro olmasını bekliyorlardı.

Amundi CEO'su Valerie Baudson, piyasalardaki dalgalanmalara rağmen geleceğe dair iyimser olduğunu belirtti. Baudson, "Yılın ikinci yarısında da devam etmesini beklediğimiz faiz oranlarındaki düşüş, daha riskli ve daha yüksek marjlı çözümler için ivme sağlayacaktır" dedi.

Amundi'nin Asya'daki ortak girişimleri, özellikle Hindistan ve Çin'deki yatırımlar, şirketin büyümesinde önemli rol oynadı. Asya'daki yönetilen varlıklar, Haziran sonunda 451 milyar euroya ulaştı ve 2015'e kıyasla dört kat arttı.

Amundi, Fransa'nın önde gelen bankalarından Credit Agricole tarafından kontrol edilmekte olup, ikinci çeyrekte yıllık %9,4 artışla 350 milyon euro net gelir elde etti. Aynı dönemde gelirler %7,7 artışla 887 milyon euroya yükseldi. Amundi'nin büyümesi, özellikle riskten kaçınan ürünlere olan talebin artması ve Asya pazarındaki güçlü performans ile desteklendi.

Kaynak: cnbce.com