Almanya Ekonomi Bakanı'ndan Volkswagen'e destek mesajı

PAYLAŞ
  • Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Volkswagen’in maliyet azaltma sürecinde fabrikaların kapanmasını önlemek için destek verebileceğini belirtti. Ancak, şirketin sürdürülebilirliği konusunda nihai sorumluluğun Volkswagen’e ait olduğunu vurguladı.
  • Almanya hükümeti, Volkswagen dahil büyük otomobil üreticileriyle görüşmeler yapmayı planlıyor.
Almanya Ekonomi Bakanı'ndan Volkswagen'e destek mesajı

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Volkswagen’in tesis kapatma yoluna gitmeden, maliyet azaltma sürecinden geçmesine yardımcı olmak istediğini belirtti.

Almanya'nın en büyük otomobil üreticisi hakkında duyulan endişeleri yansıtan bu açıklama, Habeck'in Volkswagen’in Almanya’nın Emden kentindeki fabrikasına yaptığı ziyaret sırasında yapıldı. Bakan, ayrıca personel politikası tedbirlerinin normal toplu iş sözleşmesi çerçevesinde kalmasını sağlamak istediğini söyledi.

Habeck, hükümetinin Volkswagen'i desteklemek için yapabileceklerinin sınırlı olduğunu belirterek, işin yapısının ve sürdürülebilirliğinin şirket politikalarına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Habeck yaptığı açıklamada "Görevlerin büyük bir kısmı Volkswagen tarafından halledilmeli, Bu, şirketin işi" sözlerine de yer verdi.

Politikacıların, çerçeveyi iyileştirerek ve doğru piyasa sinyallerini göndererek yardımcı olabileceklerini söyleyen Habeck, bunun elektrikli motorlara geçişi teşvik etmeyi de içerdiğini belirtti.

Almanya Ekonomi Bakanı üreticilerle görüşecek

BMW ve Mercedes-Benz gibi şirketlerin son on gün içinde beklentilerini düşürmeleriyle birlikte sektördeki kötüleşen koşulların bir işareti olarak, Habeck üst düzey yöneticiler ve sektör temsilcileriyle görüşeceğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, bu sanal toplantının otomobil üreticileri ve tedarikçilerle yapılacağını ve Almanya'yı elektrikli araçlar için öncü bir pazar haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Almanya hükümeti, Volkswagen'deki durumu yakından izliyor ve 300 bin kişiyi istihdam eden şirketle tüm taraflarla görüşmelerde bulunuyor.