Alman ekonomisinin 2024'te tekrar daralması bekleniyor

PAYLAŞ
Alman ekonomisinin 2024'te tekrar daralması bekleniyor

Almanya'nın önde gelen ekonomi enstitüleri ekonomiye ilişkin 2024 tahminlerini düşürdüler ve Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yüzde 0,1 küçülmesini bekliyorlar.

Sonbahar dönemi ortak ekonomi beklentilerine ilişkin veriler hakkında bilgi sahibi kaynakların Reuters'a aktardığına göre, 2025 için büyüme beklentisi de yüzde 1,4'ten yüzde 0,8'e düşürüldü ve 2026 için de yüzde 1,3'lük bir büyüme bekleniyor.

Alman ekonomisi, geçen yıl yüzde 0,3 daralarak Euro Bölgesi'ndeki diğer büyük ekonomiler arasında en zayıf ekonomi olmuştu.

Zayıf tüketim

Enflasyonun düşüş trendine girmesine rağmen tüketim zayıf seyrediyor. Yüksek enerji masrafları, siparişlerin yeterli olmaması ve yüksek faiz oranlarının etkisi devam ediyor.

Bugün yayımlanan ankete göre, son ekonomik verilerin ardından Alman işletmelerin geleceğe dair beklentileri art arda dördüncü ayda da zayıflayarak eylülde tahminlerden daha fazla düştü.

Ekonomi Bakanlığı kendi ekonomik tahminleri için Ifo, DIW, IWH, IfW ve RWI enstitülerinin verilerinden yararlanıyor.

Son tahminlere göre Alman hükümeti bu yıl ekonominin yüzde 0,3 büyümesini beklerken, tahminin ekimde güncellenmesi bekleniyor.

Kaynak: Reuters