ABD'li senatörden Tesla Yönetim Kurulu'na mektup: Elon Musk'ı sorguladı

PAYLAŞ
  • Senatör Elizabeth Warren, Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm'a mektup gönderdi ve CEO Elon Musk'ın şirkete karşı olan görevini ihlal edip etmediğine dair endişelerini dile getirdi.
  • Warren, yönetim kurulunun, Musk'ın Tesla kaynaklarını diğer şirketleri, özellikle SpaceX ve xAI'yi desteklemek için kullanıp kullanmadığını araştırıp araştırmadığını öğrenmek istiyor.
ABD'li senatörden Tesla Yönetim Kurulu'na mektup: Elon Musk'ı sorguladı
Fotoğraf: Reuters

Elon Musk'ın Tesla'nın kaynaklarını diğer girişimleri için kullanıp kullanmadığı Senatör Elizabeth Warren'ın radarına takıldı. Warren, CEO Elon Musk ile ilgili bu soruyu Tesla Yönetim Kurulu'na sordu.

CNBC'nin haberine göre Warren, Perşembe Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm'a gönderdiği 10 sayfalık bir mektupta şu sözlere yer verdi:

"Tesla Yönetim Kurulu, şirket CEO'su Elon Musk'ın bariz çıkar çatışmalarını ele almayı ihmal ederek Tesla'nın hissedarlarına karşı güvene dayalı görevlerini yerine getirmiyor gibi görünüyor."

Musk, Tesla'nın yanında Neuralink ve The Boring Company gibi şirketleri de yönetiyor.

ABD'li Senatör Elizabeth Warren ve Elon Musk çekişmesi sürüyor

Warren, 2022'nin sonlarında, Musk'ın Twitter'ın satın alımını finanse etmek için Tesla hisselerinin milyarlarca dolar değerindeki bir kısmını satmasının ardından Denholm'a bir yazı daha göndermişti. Musk, Twitter'ı daha sonra X olarak yeniden markalandırdı.

Musk, yıllardır Warren'ı hedef alıyor.

Onu en az 2021'den beri "Senatör Karen" olarak adlandırıyor ve zenginler için vergilerin artırılması, şirketler ve milyarderler için vergi boşluklarının kapatılması ve şirketlerin açgözlülük enflasyonuyla mücadele edilmesi çağrılarına tepki gösteriyor.

Warren'ın mektubunda yer alan endişeler arasında, Tesla'nın kendisini bir yapay zeka şirketi olarak tanıtmasına rağmen Musk'ın Tesla dışında xAI adında bir yapay zeka girişimi kurması, otomobil üreticisinde daha fazla oy kontrolü elde edemezse robotik ve yapay zeka üzerinde Tesla dışında çalışmakla tehdit etmesi, Tesla hissedarlarını Tesla'nın xAI'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmasını onaylamaya teşvik etmesi ve Tesla için ayrılan pahalı Nvidia yapay zeka çiplerini X'e yönlendirmesi yer alıyor.

Warren ayrıca xAI'nin Tesla'dan çalışanları ayartması ve bir yönetim kurulu üyesinin Tesla'dan ayrılmasıyla ilgili sorular da soruyor. Ayrılan yönetim kurulu üyesinin, şirketin derebeylikleri olan bir aile şirketi gibi çalıştığı için işi bıraktığı biliniyor.

Warren, Denholm ve Tesla'dan 23 Ağustos'a kadar yönetim kurulunun Musk üzerindeki denetimine ve Musk’ın çeşitli işletmeleri arasındaki ilişkilere dair sorulara yanıt vermesini istedi.

Senatörün ofisinden bir sözcü, Tesla ve Denholm'un Warren'ın önceki mektuplarına hiç yanıt vermediğini doğruladı.