AB'de Google'ın yapay zeka uyumluluğuna ilişkin soruşturma başlatıldı

PAYLAŞ
  • Avrupa Birliği, Google'ın yapay zeka konusunda kullanıcıların kişisel verilerini koruyup kurmadığına ilişkin bir soruşturma başlattı.
  • AB operasyonlarının İrlanda'da bulunması nedeniyle ABD'nin önde gelen internet firmalarının çoğu için baş AB düzenleyicisi olan DPC, soruşturmanın Alphabet Inc biriminin Pathways Language Model 2 (PaLM 2) ile ilgili olduğunu söyledi.
AB'de Google'ın yapay zeka uyumluluğuna ilişkin soruşturma başlatıldı
Fotoğraf: Reuters

AB gizlilik düzenleyicisi İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), Google'ın temel Yapay Zeka Modelini geliştirmeye yardımcı olmak için kullanmadan önce Avrupa Birliği kullanıcılarının kişisel verilerini yeterince koruyup korumadığına ilişkin bir soruşturma başlattı.

AB operasyonlarının İrlanda'da bulunması nedeniyle ABD'nin önde gelen internet firmalarının çoğu için baş AB düzenleyicisi olan DPC, soruşturmanın Alphabet Inc biriminin Pathways Language Model 2 (PaLM 2) ile ilgili olduğunu söyledi.

DPC'den yapılan açıklamada, "Bu yasal soruşturma, AB/AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) akran düzenleyicileri ile birlikte çalışan DPC'nin, yapay zeka modellerinin ve sistemlerinin geliştirilmesinde AB/AEA veri sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesini düzenleme konusundaki daha geniş çabalarının bir parçasını oluşturmaktadır" denildi.

Sosyal medya platformu X, geçtiğimiz hafta İrlandalı düzenleyici tarafından açılan davanın ardından, Avrupa Birliği kullanıcılarından toplanan kişisel verileri kullanarak yapay zeka sistemlerini eğitmemeyi kabul etti.