ABD'den Rusya bağlantısı nedeniyle 13 Türk şirkete yaptırım kararı

PAYLAŞ
  • ABD, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı aralarında Türkiye'den 13 şirketin yer aldığı kişi ve kuruluşlara Rusya ile bağlantılı yaptıımları duyurdu.
ABD'den Rusya bağlantısı nedeniyle 13 Türk şirkete yaptırım kararı

ABD, Rusya ile iş yapan yabancı bankalar için riskleri artırmayı hedefleyen bir dizi yaptırım açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın yaptırımları, Rusya'daki ve Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki kuruluşlar da dahil olmak üzere 300'den fazla kişi, kurum ve kuruluşu kapsıyor.

Moskova Borsası ve çeşitli iştiraklerinin yanı sıra üç sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projesinde yer alan kuruluşlar da yaptırım kapsamında bulunuyor.

Hangi Türk şirketler listede?

Türkiye merkezli Safes Lojistik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rusya merkezli havacılık ve uzay endüstrisi için metal işleme ekipmanı ve yüksek hassasiyetler parçalar tedarikçisi ve üreticisi Newton-ITM ile iş yaptığı için yaptırıma maruz kalan şirketler arasında yer alıyor.

Türkiye merkezli Expert Machinery Kimyasal Ürünler Ticaret Limited Şirketi, Alptech Makina Sanayi Limited Şirketi, Platform Endüstriyel Gıda İnşaat Elektronik ve Madencilik Dış Ticaret Limited Şirketi, Biopharmist Medikal Ürünler Dış Ticaret Limited Şirketi, SSGCTM CNC Takım Tezgahları Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Minyon Kesici Takımlar Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gepa Uluslararası Ticaret Limited Şirketi, Kamilhan Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi, CPS Proses Kontrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, RMB Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taksan Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Dener İthalat İhracat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne yaptırım kararı alındı.