ABD'de 10 yıllık Hazine tahvili getirisi yüzde 4'e yükseldi

PAYLAŞ
  • ABD Hazine tahvilleri, cuma günü açıklanan güçlü istihdam raporunun ardından yatırımcıların Fed'in gelecekteki faiz hamlelerini değerlendirmesiyle hafif bir artış gösterdi.
  • 10 yıllık tahvilin getirisi de 2 yıllık tahvilin getirisi de yüzde 4'e ulaştı.
  • Yatırımcılar, Fed yetkililerinin yapacağı açıklamaları ve Ortadoğu'da yaşananların küresel piyasalara etkisini izlemeye devam ediyor.
ABD'de 10 yıllık Hazine tahvili getirisi yüzde 4'e yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinde getiri 7 Ağustos'tan bu yana ilk kez yüzde 4'e çıktı. Öte yandan 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi de 3 baz puandan fazla yükselerek yüzde 4'e ulaştı.

Hazine getirileri, yatırımcıların eylül ayına ilişkin beklenenden daha iyi bir istihdam raporunu değerlendirmesiyle Cuma günü yükselişe geçti.

Tarım dışı istihdam, Eylül ayında 254.000 artarak, Dow Jones tarafından anket yapılan ekonomistlerin tahmin ettiği 150.000'den oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı.

ABD'nin bu güçlü verileri, ekonominin sağlam bir performans sergilediğini gösteriyor ve Fed'in geçen ay gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından daha küçük faiz indirimleri yapabileceğini işaret ediyor.

CME Group’un FedWatch aracı, yatırımcıların merkez bankasının kasım ayındaki bir sonraki toplantısında çeyrek puanlık bir faiz indirimi olma olasılığını şu an yüzde 91 olarak fiyatlıyor.

Yatırımcılar, Fed yetkilileri Neel Kashkari, Raphael Bostic, Michelle Bowman ve Alberto Musalem’in Pazartesi günü yapacakları konuşmalarda faizlerin yönü hakkında daha fazla ipucu arayacaklar.

Ayrıca, yatırımcılar Ortadoğu'daki çatışmayı ve bunun küresel piyasalara etkisini izlemeye devam ediyor.