ABD ÜFE verisi öncesi 10 yıllık Hazine tahvili getirisi geriledi

PAYLAŞ
  • ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisi hafif bir düşüş yaşadı. Yüzde 4,075 seviyesine gerileyen 10 yıllık tahvil getirisinin yanında 2 yıllık tahvil getirisi de yüzde 3,974 olarak kaydedildi.
ABD ÜFE verisi öncesi 10 yıllık Hazine tahvili getirisi geriledi

Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaların gözü Üretici Fiyat Endeksi (PPI) verilerinde. ABD ÜFE verisi öncesi 10 yıllık Hazine tahvili getirisi de hafif bir düşüş yaşadı.

Yaklaşık 2 baz puan düşen 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,075 seviyesine geriledi. Öte yandan 2 yıllık tahvil getirisi de 2 baz puandan fazla düşüşle yüzde 3,974 oldu.

Tahvil getirisi, bir önceki işlem gününde Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in faiz indirimine ara verilmesine açık olduğunu ima eden açıklamalarının ardından kısa süreliğine yüzde 4,1 seviyesini aşmıştı. Bostic, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, verilerin uygun olması durumunda Fed’in kasım toplantısında faiz oranlarını sabit tutmaya hazır olduğunu söyledi.

Bostic'in bu açıklamaları, ABD'de perşembe günü beklenenden yüksek gelen enflasyon verilerinin ardından geldi.

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) eylül ayında yüzde 0,2 artarken, yıllık bazda yüzde 2,4 oranında yükseldi. Bu rakamlar, ekonomistlerin aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,3 artış beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Yatırımcıların gözü şimdi üreticilerin aldığı nihai talep mal ve hizmet maliyetlerini ölçen Üretici Fiyat Endeksi'nin verilerinde.