ABD seçim anketi: Harris ekonomide Trump'ı geçti

PAYLAŞ
  • Yeni bir anket, Amerikalıların Kamala Harris'e ekonomi konusunda Donald Trump'tan daha fazla güvendiğini ortaya koydu.
  • Harris'e güven yüzde 42, Trump'a güven ise yüzde 41 seviyesinde. Anket, Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından Harris'in ekonomik konularda öne çıktığını gösteriyor.
ABD seçim anketi: Harris ekonomide Trump'ı geçti

Geçtiğimiz hafta açıklanana NPR/Marist anketinde Kamala Harris, Donald Trump'a göre önde gözüküyordu. Ancak ABD eski Başkanı Trump ekonomi konusunda Harris'ten daha güvenilir biri olarak görünüyordu.

Yeni bir anket, Amerikalıların Kamala Harris'e ABD ekonomisini yönetme konusunda da Donald Trump'tan daha fazla güvendiğini ortaya koydu. Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray yarışından çekilmesinin ardından yapılan bu anket, seçmenlerin görüşlerinde belirgin bir değişimi yansıtıyor.

Financial Times ve Michigan Üniversitesi Ross İşletme Okulu tarafından gerçekleştirilen anket, son bir yıldır ekonomik konularda seçmenlerin nabzını tutan ilk aylık anket olma özelliğini taşıyor ve Demokrat başkan adayı Harris'in ekonomi konusunda Trump'ı geride bıraktığını gösteriyor.

Anket sonuçlarına göre, seçmenlerin yüzde 42'si ekonomiyi yönetme konusunda Harris'e güvendiğini belirtirken, yüzde 41'i Trump'a güvendiğini ifade etti. Harris'in bu konudaki durumu, Temmuz ayında Biden'a olan güvenden 7 puan daha yüksek çıktı.

Bununla birlikte, Amerikalılar enflasyonu hala Kasım seçimlerine giderken en büyük endişeleri olarak görmeye devam ediyor. Anket, seçmenlerin yalnızca yüzde 19'unun Biden'ın göreve başladığı 2021 yılına göre şu anda daha iyi durumda olduklarını düşündüğünü ortaya koydu. Ancak Harris, ekonomik konularda Biden'dan uzaklaşma potansiyeli gösteriyor; ankete katılanların yüzde 60'ı, Harris'in Biden'ın ekonomik politikalarından tamamen kopması ya da bu politikada büyük değişiklikler yapması gerektiğini söyledi.

Trump ise bazı ekonomik konularda, özellikle ticaret konusunda, Harris'ten daha iyi bir performans sergiliyor. Seçmenlerin yüzde 43'ü Çin ile ekonomik ilişkileri yönetme konusunda Trump'a güvendiğini söylerken, sadece yüzde 39'u Harris'i destekledi.

Anket, Demokratlar için olumlu bir işaret olsa da, seçmenlerin hala Trump'ın başkanlığında kendilerini daha iyi durumda görebileceği endişesi devam ediyor. Seçmenlerin yüzde 42'si Trump'ın Beyaz Saray'da dört yıl daha kazanması durumunda daha iyi durumda olacaklarını söylerken, yüzde 33'ü Harris'in başkanlığında kendilerini daha iyi durumda göreceklerini belirtti.

Anket, 1-5 Ağustos tarihleri arasında 1.001 kayıtlı seçmenin katılımıyla gerçekleştirildi ve sonuçların hata payı artı veya eksi 3,1 yüzde puanı olarak belirlendi. Harris ve Trump kampanyalarından temsilciler, yorum taleplerine yanıt vermedi.

Kaynak: cnbc.com
ABD başkanlık seçimleri 2024