ABD mahkemesi Ryanair-Booking.com davasında kararını verdi

PAYLAŞ
  • Mahkeme, Booking.com'un Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nı ihlal ettiğini söyledi.
  • Booking.com tarafı ise alınan kararlardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti ve itiraz edeceğini açıkladı.
  • Ryanair, son yıllarda izinsiz olarak biletlerini yeniden satan üçüncü taraf rezervasyon platformlarına karşı bir dizi yasal işlem başlatmıştı.
ABD mahkemesi Ryanair-Booking.com davasında kararını verdi
Fotoğraf: Reuters

Reuters'ın haberine göre ABD mahkemesi, Booking.com'un Ryanair'in web sitesinin bir bölümüne izinsiz erişerek Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nı ihlal ettiğine karar verdi.

Yolcu sayısına göre Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi olan Ryanair, kararın rezervasyon siteleri tarafından yapılan, izinsiz ekran taramalarının sona ermesine yardımcı olacağını söyledi.

Booking.com tarafı ise alınan kararlardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını söylerken, itiraz edeceğini açıkladı.

Karar oy birliği ile alındı

Delaware Bölge Mahkemesi'ndeki jüri, Booking.com'un Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanımı Yasası'nı ihlal ettiğine ve üçüncü bir tarafın Ryanair'in web sitesinin bazı bölümlerine yetkisiz bir şekilde, dolandırıcılık amacıyla, erişmesini sağladığına oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme ayrıca Booking.com'un Ryanair'in rezervasyon platformuna iftira attığı ve havayolunun haksız rekabette bulunduğu yönündeki karşı iddialarını da reddetti.

Booking.com'dan bir sözcü, e-postayla gönderdiği açıklamada, "Müşterilerin seyahat sektöründeki fiyatlara erişip karşılaştırma yapmalarına olanak sağlamanın, tüketici tercihini teşvik ettiğini savunuyoruz" dedi.

Son aylarda çok sayıda online seyahat acentesiyle biletlerin yetkili yeniden satışı için anlaşmalar imzalayan Ryanair, kararın emsal teşkil etmesini umuyor.

Ryanair, son yıllarda izinsiz olarak biletlerini yeniden satan üçüncü taraf rezervasyon platformlarına karşı bir dizi yasal işlem başlattı.

Bilet bulmak ve yeniden satmak için ekran kazıma yazılımları kullanan şirketlerin ek ücretler çıkardığı ve havayolunun yolcularla iletişim kurmasını zorlaştırdığı belirtiliyor.