AB, Çin'den gelen elektrikli araçların vergilerini düşürecek

PAYLAŞ
  • Avrupa Birliği, Çin'de üretilen Tesla modellerine uygulamayı planladığı gümrük vergisini düşürerek yüzde 9’dan yüzde 7.8’e çekecek. BYD için gümrük vergisinde bir değişiklik yapılmazken, Geely'nin vergisi de hafifçe azaltıldı.
  • AB'nin Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı ek gümrük vergileri, otomobil ithalatında uygulanan yüzde 10'luk genel verginin üzerine ekleniyor.
AB, Çin'den gelen elektrikli araçların vergilerini düşürecek

Avrupa Birliği (AB) Çin'de üretilen Tesla modellerine uygulanması planlanan gümrük vergisi oranını indirecek. Ayrıca şirketlerin başvurularını dikkate alarak Çin'den ithal elektrikli araçlara yönelik temmuz ayında belirlediği diğer vergi oranlarını hafif de olsa düşürecek.

Reuters'ın haberine göre konuya yakın bir kaynak Tesla araçlarına getirilmesi önerilen gümrük vergisi oranının yüzde 9'dan yüzde 7.8'e düşürüleceğini söyledi.

BYD için ise yüzde 17 gümrük vergisinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Geely'e getirilmesi planlanan gümrük vergisi yüzde 19.3'ten yüzde 18.8'e düşürülecek. Kaynak, SAIC ve AB soruşturmasıyla iş birliği yapmayan diğer şirketlere yüzde 35.3 ile en yüksek gümrük vergisinin uygulanacağını söyledi.

Bu gümrük vergileri, AB'nin otomobiller için uyguladığı yüzde 10'luk standart ithalat vergisine ek olarak uygulanacak.

Avrupa Komisyonu geçen ay, Çin'de üretilen Tesla araçlarına uygulanması planlanan gümrük vergisi oranını yüzde 20.8'den yüzde 9'a düşürürken, Çin'den ithal elektrikli araçlara yönelik temmuz ayında belirlediği diğer vergi oranlarında büyük çaplı bir değişiklik yapmamıştı.

Avrupa Birliği (AB), Çin'den ithal elektrikli araçlara 5 Temmuz'dan itibaren yüzde 37.6'ya kadar gümrük vergisi uygulayacağını 4 Temmuz'da açıklamış ancak müzakerelere dört aylık süre tanımıştı.