233 milyar dolarlık Arnault mirasının varislerinden Frederic, L'Epee 1839 markasının sahibi olan ikonik saat üreticisi Swiza'yı satın aldı

PAYLAŞ
  • İşin ilginç noktalarından biri ise LVMH'nin aynı zamanda Swiza'nın ezeli rakibi Richemont'da da hissedar olması
233 milyar dolarlık Arnault mirasının varislerinden Frederic, L'Epee 1839 markasının sahibi olan ikonik saat üreticisi Swiza'yı satın aldı

LVMH, üst düzey saatler ve sıra dışı mekanizmalar üretmesiyle meşhur, otantik İsviçreli saat üreticisi L'Epée 1839'un sahibi Swiza'yı satın aldığını duyurdu. Satın alımı tamamlayan LVMH Watches'ın CEO koltuğunda oturan isim ise 233 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak kabul edilen Bernard Arnault'ın 28 yaşındaki oğlu Frederic Arnault.

Böylece genç Arnault profesyonel hayatındaki ilk büyük satın alma operasyonunu da gerçekleştirmiş oldu. Satın almanın rakamsal büyüklüğü ise açıklanmadı. LVMH Watches'ın portföyünde bulunan diğer ikonik saat markaları TAG Heuer, Hublot ve Zenith. Böylece LVMH'nin saat bölümü global ikonik saat koleksiyonunu dev bir markayla daha genişletmiş oldu.

Şimdi gelelim satın alınan şirkete; L'Epee 1839, ticari ismiyle Swiza, 1839 yılında Auguste L'Epée tarafından kuruldu (adından da anlaşılacağı gibi) ve başlangıçta saat bileşenleri ve müzik kutuları konusunda uzmanlaştı. Sonunda, marka araba saatleri üretmeye girişti ve 20. yüzyıl boyunca diğer saat tasarımlarına doğru kendini geliştirdi. Saat üretim teknolojisinde zaman içinde büyük dönüşümler yaşayan şirket, Chaumet, Tiffany & Co., TAG Heuer, Zenith, Bulgari ve Hublot ile birlikte Tiffany için de saatler üreterek lüks saat sektörünün vazgeçilmez bir parçası oldu.

Maison L'Epée 1839'un kreasyonları kısa sürede kalitenin bir göstergesi haline geldi ve devlet başkanları, bakanlar ve kraliyet aileleri arasında ziyaretler sırasında hediyelere konu olarak popüler hale geldi.

Daha yakın zamanda, L'Epée 1839, sıra dışı saatler yaratmak amacıyla birkaç lüks ve saatçilik eviyle prestijli ve yaratıcı ortaklıklar kurdu. LVMH Group Maisons ile çok sayıda proje başlatıldı; bunlardan biri de 2023'te New York'taki 5. Cadde'deki tarihi butiğinin yeniden açılışını kutlamak için 1950'lerden kalma ilk Formula 1 arabaları şeklinde bir araba saati sunan Tiffany'ydi. Louis Vuitton ayrıca, Maison tarafından düzenli olarak kullanılan bir sembol olan sıcak hava balonunu yaratmak için L'Epée 1839'daki zanaatkarların uzmanlığından yararlanmıştı.

Bu satın almanın ilginç bir tarafı daha var. LVMH CEO'su Bernard Arnault, Swiza'nın ezeli rakibi Richemont'ta da kişisel bir hisseye sahip.