17 yıl önce Chrysler'in Ford'dan aldığı test alanını Stellantis satacak

PAYLAŞ
  • Stellantis, Arizona'daki 4.000 dönümlük araç test alanını bu yılın sonunda kapatıp satmayı planlıyor. Şirket, Toyota'nın Arizona'daki test alanını kullanmayı hedefliyor.
  • Şirket, tesiste çalışanlara özel paketler sunmayı ya da diğer operasyonlara transfer seçenekleri sağlamayı planlarken, işten çıkarmaların da gündemde olduğu belirtiliyor.
17 yıl önce Chrysler'in Ford'dan aldığı test alanını Stellantis satacak

Otomobil üreticisi Stellantis, bu yılın sonunda Arizona’daki büyük araç test alanlarını kapatıp satmayı planlıyor. Şirketin bu karar CEO Carlos Tavares'in maliyet azaltma stratejilerinin bir parçası.

Tavares, Wall Street, bayiler ve Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası (UAW) tarafından artan baskı altında.

Arizona'nın Yucca bölgesinde, Phoenix ve Las Vegas arasında yer alan 4.000 dönümlük test alanı, 2007 yılında Chrysler’in Ford Motor’dan 35 milyon dolara satın almasıyla Stellantis bünyesine katıldı. Alan, o tarihten bu yana araç testi ve geliştirme amacıyla kullanılıyordu.

CNBC'nin haberien göre planlanan kapanma, konuya yakın üç kaynak tarafından doğrulandı.

Stellantis, Toyota'nın test alanını kullanacak

Stellantis, 2024 yılı itibarıyla Toyota Motor'a ait bir test alanını kullanmayı planlıyor. Toyota, 2021'de bu tesislerini diğer otomobil üreticilerinin kullanımına açmıştı.

Stellantis, kapatma kararını yaptığı yazılı açıklamada doğrularken, bunun maliyet azaltma ve gayrimenkul değerlendirme çalışmaları kapsamında olduğunu belirtti:

"Stellantis, küresel pazardaki rekabet gücünü korumak için verimliliği artırma ve faaliyet alanlarını optimize etme fırsatlarını sürekli olarak değerlendiriyor."

Şirket ayrıca test alanında çalışan işçilere özel paketler sunmayı ya da diğer operasyonlara transfer seçeneği sağlayacağını belirtti. Ancak çalışanların belirsiz süreli işten çıkarılabileceği, bu durumda iki yıl boyunca maaş ve yan haklardan faydalanabilecekleri kaydedildi.

Stellantis'in Arizona’daki test alanında şu anda 41 kişi çalışıyor. Bunların 37’si UAW tarafından temsil edilen saatlik işçiler. UAW, kapatma kararı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Stellantis’in ABD’de Michigan, Chelsea’de bulunan 4.000 dönümlük başka bir test alanı da bulunuyor.

Arizona’daki tesis, geçen yıl Stellantis’in UAW ile yaptığı sözleşme görüşmeleri sırasında kapatılma riski taşıyan 18 tesisten biriydi. Kapatılması gündemde olan diğer tesisler, parça ve dağıtım merkezleriyle Chrysler’in eski dünya genel merkezi olan Detroit'teki dev kampüsü içeriyor.

Stellantis çalışan sayısını azalttı

Stellantis, son yıllarda ABD’de çalışan sayısını ciddi şekilde azalttı. Aralık 2019'dan 2023 sonuna kadar çalışan sayısını yüzde 15,5 (yaklaşık 47 bin 500 kişi) düşüren şirket, Kuzey Amerika'daki çalışan sayısını ise yüzde 14,5 oranında azalttı. Bu rakamlar, 2024'te yapılacak ek işten çıkarmaları kapsamıyor.

Şirket, mühendislik çalışmalarını daha düşük maliyetli ülkelerde yürütme yönünde adımlar atıyor. Brezilya, Hindistan ve Meksika gibi ülkelerde iş gücü maliyetinin yılda 50 bin 000 euro’nun altında olduğu belirtiliyor. Bu rakam, ABD ve Avrupa’daki mühendislik pozisyonlarıyla kıyaslandığında oldukça düşük.