UBS, Credit Suisse’in Swisscard'daki hissesini American Express’e satıyor

PAYLAŞ
  • UBS, Swisscard’daki yüzde 50 hissesini American Express’e satarak, Credit Suisse’in varlıklarını elden çıkarma sürecine devam ediyor.
  • Swisscard, American Express, Mastercard ve Visa lisansları altında kart hizmetlerini sürdürmeye ve İsviçre’deki operasyonlarını yürütmeye devam edecek.
  • UBS, Credit Suisse kart sahiplerinin yeni kart dağıtımı hakkında 2025’in ilk yarısında bilgilendirileceğini açıkladı.
UBS, Credit Suisse’in Swisscard'daki hissesini American Express’e satıyor

İsviçre merkezli banka UBS, geçen yıl devraldığı Credit Suisse işlerinin bir kısmını elden çıkarma sürecine devam ediyor.

Banka, Credit Suisse’in kredi kartı sağlayıcısı Swisscard’daki yüzde 50 hissesini ortak girişim ortağı American Express’e (Amex) satmak üzere anlaşmaya vardı. Anlaşmanın ardından Amex, Swisscard’ın tek sahibi olacak. Credit Suisse müşterileri mevcut UBS kredi kartı platformuna transfer edilecek.

Swisscard, kart hizmetlerini sürdürecek

Swisscard tarafından yapılan açıklamada, American Express, Mastercard ve Visa lisansları altında çıkardığı tüm diğer kartların ihraç edilmeye devam edileceği ve İsviçre’deki American Express operasyonlarının süreceği belirtildi. Şirket, bu değişikliğin kart sahipleri, tüccarlar veya ortaklar üzerinde kısa vadede herhangi bir etkisi olmayacağını vurguladı.

UBS, stratejik önceliklere uygun adımlar atıyor

UBS, geçtiğimiz yıl Credit Suisse’i acil bir operasyonla devralmasının ardından bankanın bazı varlıklarını elden çıkarma sürecini sürdürüyor. Haziran ayında Credit Suisse Securities (Çin) hisselerini satan UBS, Temmuz ayında da bankanın sigorta bağlantılı yatırım kolunu yönetimine devretme kararı almıştı. Pazartesi günü yapılan açıklamada UBS, kredi kartı işine olan bağlılığını vurgularken, İsviçre'de Swisscard aracılığıyla kart çıkarmanın, Credit Suisse’in yasal halefi olarak UBS’nin mevcut operasyonel yapısı ve stratejik öncelikleri ile uyumlu olmadığını ifade etti.

Yeni kart dağıtımı 2025'te

UBS, Credit Suisse markalı kredi kartı sahiplerinin herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığını belirtti. Müşterilere, 2025’in ilk yarısında yeni kartların dağıtımı hakkında bilgi verileceği bildirildi.

Kaynak: cnbce.com