Trump ve Harris arasında münazara restleşmesi!

PAYLAŞ
  • Trump daha önce Biden ile kararlaştırılan 10 Eylül'de ABC News'te ikinci münazaranın yerine Fox News'te 4 Eylül'de Harris ile münazara yapacağını açıkladı. Harris ise Trump'ın bu açıklamasına daha önce kararlaştırıldığı gibi 10 Eylül'de ABC News'te olacağı yanıtını verdi.
Trump ve Harris arasında münazara restleşmesi!
Reuters

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokrat ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 4 Eylül'de Fox News'te tartışmayı teklif etti. Harris cephesi ise Trump'ın ABC'de yayınlanacak bir tartışmadan geri adım atmaya çalıştığını söyledi.

Trump, Cuma günü geç saatlerde Truth Social'da yaptığı paylaşımda, kuralların başkanlık yarışından çekilen Joe Biden ile yapacağı ilk münazaraya benzer olacağını söyledi. Ancak Trump, bu kez “tam bir arena izleyicisine” sahip olacak ve "savaş alanı" olarak nitelendirdiği Pennsylvania eyaletinde gerçekleşeceğini söyledi.

Trump ve Biden 10 Eylül'de ABC News kanalında ikinci bir münazara yapılması konusunda anlaşmış, eski başkan ise bu münazaranın takipçileri arasında en popüler kanal olan Fox'a taşınmasını önermişti.
Cuma günü, 5 Kasım'daki seçimlerde Demokratların adaylığını garantilemek için gereken delege oylarını alan Harris, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, başlangıçta Biden ile planlanan tartışmaya katılmayı planladığını söyledi.
Sosyal medya platformu X'te “Herhangi bir zaman, herhangi bir yer‘ ifadesinin nasıl ’belirli bir zaman, belirli bir güvenli alan' haline geldi. Bu ilginç” diye yazan Harris, “Kabul ettiği gibi 10 Eylül'de orada olacağım. Umarım onu orada görürüm.” diyerek Trump'ın yeni teklifine olumsuz yanıt verdi.

Harris'in sözcüsü Michael Tyler, Trump'ın “korktuğunu” ve Harris cephesinin “her iki tarafın da zaten kabul ettiği” 10 Eylül'deki münazaradan sonra başka münazaraları görüşmekten mutlu olacağını söyledi.
Cumartesi günü Trump Truth Social'da Harris'in Fox News teklifinden korktuğunu ve Harris ile ya 4 Eylül'de Fox News'te karşı karşıya geleceğini ya da hiç karşı karşıya gelmeyeceğini açıkladı.

Son anketler, ilk münazaradan sonra Biden'a karşı daha büyük bir üstünlüğe sahip olan Harris ve Trump arasında sıkı bir rekabet olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Reuters
ABD başkanlık seçimleri 2024