Paris'te vandalizm uyarısı: Seyahatinizi erteleyin çağrısı

PAYLAŞ
  • Londra Paris arasında tren seferlerini organize eden demiryolu taşımacılık şirketi Eurostar, "Müşterilerimizi mümkünse Paris'e seyahatlerini ertelemeye davet ediyoruz" uyarısında bulundu
Paris'te vandalizm uyarısı: Seyahatinizi erteleyin çağrısı

Londra ile Paris arasında tren seferlerini işleten demiryolu şirketi Eurostar, Fransa'daki vandalizm eylemleri nedeniyle seferlerin kesintiye uğramasının ardından yolculardan mümkünse seyahatlerini ertelemelerini istedi.

Eurostar, “Müşterilerimizi mümkünse seyahatlerini ertelemeye teşvik ediyoruz” dedi.

Daha önce yapılan açıklamada “Fransa'daki koordineli kötü niyetli eylemlerin” çok sayıda iptallere neden olduğu ve Paris'e gelen ve Paris'ten çıkan seferlerin daha yavaş güzergahları kullanmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

FT'de yer alan habere göre ise Fransa, Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninden birkaç saat önce ağa yönelik sabotaj saldırılarının ardından ülkenin büyük bölümünde yüksek hızlı tren seferlerini askıya aldı. Perşembe gecesi gerçekleşen koordineli kundaklama saldırıları, açılış töreni için başkentte yüz binlerce seyirciyi ağırlamaya hazırlanan Paris Yaz Oyunları organizatörlerini alarma geçirdi .

Yüksek hızlı tren operatörü SNCF, "Altyapımıza zarar vermek için kasıtlı olarak yangınlar çıkarıldı ve mühendis ekipleri sorunu çözmek için sahada çalışıyor. Birçok tren iptal edilmek zorunda kalacak." dedi.

Saldırıların arkasında kimin olduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fransız yetkililer daha önce Rusya veya siyasi aktivistlerin Oyunları sabote etmeye çalışabileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve ayrıca terör saldırılarına karşı hazırlıklı olmuşlardı.

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin bu haftanın başlarında Olimpiyatları hedef alan dört terör saldırısının bugüne kadar engellendiğini söyledi. Yolcular, Paris'te seferlerin büyük ölçüde durdurulmasının ardından kalabalık tren istasyonlarının görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, hafta sonu boyunca trenlerin etkileneceği konusunda uyardı. "Birçok insanın seyahatini aksatacak bu suç eylemlerini kesin bir şekilde kınıyorum" dedi.

SNCF'nin genel müdürü Jean-Pierre Farandou, aynı anda üç yangın çıktığını ve personel tarafından sabah 4 civarında keşfedildiğini söyledi.

Yakınlarda yangın çıkarma amaçlı sabotaj malzemeler bulundu. Hizmetleri mümkün olan en kısa sürede yeniden tesis edeceği belirtildi ve SNCF'nin "bir grup çılgın, sorumsuz insanın" işlerini yapmalarını engellemesine izin vermeyeceğini belirtti.