Melania Trump X'ten açıklama yaptı: Kocamı insanlık dışı siyasi bir makine olarak gören canavar...

PAYLAŞ
  • Kamuoyunun gözleri önünden uzunca bir süredir uzak duran eski first lady Melania Trump, kocasına yapılan suikast girişiminin ardından uzun bir açıklamayı twitter (X) hesabı üzerinden yaptı
Melania Trump X'ten açıklama yaptı: Kocamı insanlık dışı siyasi bir makine olarak gören canavar...

Donald Trump'ın eşi Melania Trump, Donald Trump'a yapılan suikast girişiminin ardından Amerikan halkını yeniden birlik olmaya çalışan bir açıklama yayınladı. Açıklamasında saldırıyı gerçekleştireni, kocasını insanlık dışı bir siyasi makina olarak gören bir canavar olarak tanımlayan Melania Trump, "Her politikacının sevgi dolu bir ailesi olan insanlar olduğunu hatırladığınız için teşekkür ederim" dedi.

İşte eski first lady'nin o açıklaması:

Melania Trump

14 Temmuz 2024

Şu anda sizleri düşünüyorum, sevgili Amerikalılar.

Biz her zaman benzersiz bir birlik olduk. Amerika, nazik ulusumuzun dokusu yıpranmış durumda, ancak cesaretimiz ve sağduyumuz yükselmeli ve bizi tekrar bir araya getirmeli.

O şiddetli kurşunun kocam Donald'a isabet ettiğini izlediğimde, hayatımın ve Barron'un hayatının yıkıcı bir değişimin eşiğinde olduğunu fark ettim. Kocamı korumak için kendi hayatlarını riske atan cesur gizli servis ajanlarına ve kolluk kuvvetlerine minnettarım.

Bu korkunç olaydan dolayı şimdi acı çeken masum kurbanların ailelerine içtenlikle başsağlığı diliyorum. Böyle korkunç bir nedenle içsel gücünüzü toplamanızın gerekmesi beni çok üzüyor.

Kocamı insanlık dışı bir siyasi makine olarak gören bir canavar, Donald'ın tutkularını – kahkahalarını, yaratıcılığını, müzik sevgisini ve ilhamını – söndürmeye çalıştı. Kocamın yaşamının temel unsurları – insani yanı – siyasi makinenin altında gömülü kaldı. Donald, en iyi ve en kötü zamanlarımda birlikte olduğum cömert ve şefkatli adam.

Farklı görüşlerin, politikaların ve siyasi oyunların sevgiden daha az önemli olduğunu unutmamalıyız. Kişisel, yapısal ve yaşam taahhüdümüz – ölene kadar – ciddi risk altındadır. Siyasi kavramlar biz insanlarla karşılaştırıldığında basittir.

Hepimiz insanız ve temel olarak, içgüdüsel olarak birbirimize yardım etmek istiyoruz. Amerikan siyaseti, topluluklarımızı yükseltebilecek araçlardan sadece biridir. Sevgi, şefkat, nezaket ve empati gerekliliklerdir.

Ve zaman geldiğinde, solun ve sağın ötesine, kırmızının ve mavinin ötesine bakmayı hatırlayalım; hepimiz burada, bu dünyada, birlikte daha iyi bir yaşam için mücadele etme tutkusuna sahip ailelerden geliyoruz.

Şafak yine burada. Hadi yeniden birleşelim. Şimdi.

Bu sabah, nefreti, hakareti ve şiddeti körükleyen basit fikirlerin üstüne çıkalım. Hepimiz saygının en önemli olduğu, ailenin öncelikli olduğu ve sevginin her şeyi aştığı bir dünya istiyoruz. Bu dünyayı yeniden gerçekleştirebiliriz. Hepimiz bunu geri almak için talepte bulunmalıyız. Saygının tekrar ilişkilerimizin temel taşı olması gerektiğini vurgulamalıyız.

Sizleri düşünüyorum, sevgili Amerikalılar.

Değişim rüzgarları geldi. Destek amacıyla ağlayanlarınız için teşekkür ederim. Siyasi bölünmenin ötesine geçenleri takdir ediyorum - her politikacının sevgi dolu bir ailesi olan bir erkek ya da kadın olduğunu hatırladığınız için teşekkür ederim.

ABD başkanlık seçimleri 2024