Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Marka değerini yükseltmediğimiz tek şehir kalmayacak

Derya Yüce
PAYLAŞ
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 7'inci durak Nevşehir.
  • Festivalin açılışı dolayısıyla Kapadokya Üniversitesi'nin Ürgüp ilçesindeki yerleşkesinde tören düzenlendi.
  • Açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Gökhan Yazgı CNBC-e'ye yaptığı açıklamada, kültür yolu festivallerinin Türkiye'nin tanıtımı açısından değerli olduğunu belirtti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Marka değerini yükseltmediğimiz tek şehir kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri 2'inci yılında da devam ediyor. Festival kapsamında bu yıl 16 şehir hedefiyle yola çıkıldı. Bu yıl ilk olarak Adana'da düzenlenen festivallerin 7. ayağı özellikle peri bacaları ve balon gezileri ile turistlerin gözbebeği olan Nevşehir.

Festival; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’nin de katılımıyla Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde başladı. Fotoğraf tutkunlarını buluşturan ödüllü FotoMaraton etkinliğinin başlangıcı da burada gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Marka değerini yükseltmediğimiz tek şehir kalmayacak - Resim : 1

"Marka şehirler hedefiyle yola çıktık"

CNBC-e.Com'a açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Yazgı, marka şehirler hedefiyle yola çıktıklarının altını çizdi. "Bizim için önemli olan kültür ve sanatın tüm dallarını halkımızın ve turistlerin deneyimlemesi" diyen Yazgı, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında çocuk atölyelerinden opera, bale, gastronomiye kadar birçok alanda gösterilerin sunulacağını belirtti. Gastronomiye ayrı bir parantez açan Yazgı, unutulmaya yüz tutmuş ya da unutulmuş yemeklerin değerli şeflerle çalışıp halkla ve turistlerle yeniden buluşturduklarını ifade etti.

Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nün Nevşehir'de temsillerinin olacağını, kapalı gişe tiyatroların sergileneceğini, sana eserlerinin görücüye çıkarılacağını belirten Yazgı, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak tüm birimlerimizle festivallerin yapıldığı illerimizde olacağız" dedi. Yazgı ayrıca 60 milyon turist hedefine ulaşma yolunda bu tür festivalleri araç olarak kullandıklarına dikkat çekti.

60 milyon turist hedeflerine ulaşacaklarını vurgulayan Yazgı, 2024'ün ilk çeyreğinde turist sayısı noktasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artış yaşandığını hatırlattı. "Yükseliş trendini hızlı bir şekilde tamamlayacağız" dedi.

"Kapadokya turizm sektörünün gözbebeği"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi de CNBC-e.Com'a açıklamalarda bulundu. Kültür Yolu Festivali kapsamında ikinci kez Nevşehir'de olduklarını belirten Terzi, festival kapsamındaki en önemli hedeflerinin şehirlerin marka değerlerini artırmak olduğunun altını çizdi. "Hem ulusal hem de uluslararası işleri şehirlere getirerek markalaşmayı artırmaya çalışıyoruz" dedi. Kapadokya'nın hem yerli hem de yabancı turistlerin gözbebeği olduğunu ifade eden Terzi, düzenledikleri festivallerle şehirdeki turizm hareketliliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Nevşehir'de 11 Ağustos'a kadar sürecek festivaller kapsamında sanatçı ve orkestra gruplarının konser vereceği, tanınmış simaların söyleşilere katılacağı festivalde resim, heykel, fotoğraf ve dijital sana sergileri açılacak. Farklı sahnelerde tiyatro oyunları izleyici ile buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı: Marka değerini yükseltmediğimiz tek şehir kalmayacak - Resim : 2