İş Bankası CEO'su Hakan Aran: Kasımda 2,5 puanlık faiz indirimi bekliyorum

PAYLAŞ
İş Bankası CEO'su Hakan Aran: Kasımda 2,5 puanlık faiz indirimi bekliyorum
İş Bankası CEO'su Hakan Aran, CNBC-e ekibinden Alara Akgün'ün sorularını yanıtlarken.

İş Bankası CEO'su Hakan Aran, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Aran"Ben kasım ayındaki toplantıda faiz indirimi bekleyen taraftayım. TCMB'nin elinde 2,5 puanlık imkanın olacağını düşünüyorum ve bence bu bir yıllık bir indirim döngüsü olacağını düşünüyorum. Enflasyonun 2025 sonunda yüzde 20-25 bandına kadar inebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İş Bankası CEO'su dezenflasyon sürecine ilişkin,"Bence dezenflasyonist süreç başladı. Biz bunu kredi portföyümüzde ve hayatımızda görmeye başladık. Bunun etkilerinin tüm toplum tarafında görülmesi için biraz zaman ihtiyaç var. 2025 yılına girdiğimizde fiyatlama davranışlarının değişeceğini göreceğiz. Doğru fiyatlama yapamayanların zorlanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Aran'a S&P'nin Kasım ayındaki Türkiye değerlendirmesi de soruldu. Aran, "Not artışları bizim disiplinli duruşumuzun karşılığı oluyor. Ben not artışını hak ettiğimizi düşünüyorum. Derecelendirme kuruluşları geriden geliyor" cevabını verdi.

İş Bankası CEO'su Hakan Aran, TCMB'nin yaptığı düzenlemelere ilişkin, "Bence son gelen kredi kartı adımı, buradaki gecikmeyi yönetmeyi sağlayan bir düzenleme olarak sağlıklı buluyorum. Yine de bu düzenlemelerin gevşeyeceği bir döneme geçmemiz gerektiğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Kaynak: cnbce.com