Elon Musk'tan anayasa çekilişi: Günde 1 milyon dolar verecek

PAYLAŞ
  • Elon Musk, Trump destekçilerini harekete geçirmek için düzenlediği etkinlikte, çevrimiçi dilekçesini imzalayan bir katılımcıya 1 milyon dolarlık çek vererek Kasım seçimlerine kadar sürecek bir kampanya başlattı.
  • Musk, Amerika PAC aracılığıyla seçmenleri kaydederek Trump’ın kampanyasına destek veriyor. Ancak, örgüt kritik eyaletlerde hedeflerine ulaşmakta zorluklar yaşıyor.
  • Pennsylvania’daki etkinlikte, Musk seçimlerin önemini vurgularken, Kamala Harris’in kazanması durumunda ABD’nin geleceğinin tehlikeye gireceğini ifade etti.
Elon Musk'tan anayasa çekilişi: Günde 1 milyon dolar verecek

Milyarder girişimci Elon Musk, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine kadar her gün, çevrimiçi dilekçesini imzalayarak ABD Anayasası’nı destekleyen bir kişiye 1 milyon dolar vereceğini duyurdu. Musk, bu vaat doğrultusunda Pennsylvania’daki etkinliğinde, kalabalık arasından bir katılımcıya 1 milyon dolarlık bir çek verdi. Etkinlik görevlileri, kazanan kişinin adının John Dreher olduğunu bildirdi.

Tesla’nın kurucusu Musk, “Bu arada, John'un bundan haberi yoktu. Neyse, rica ederim” diyerek çeki Dreher’e verdi. Bu hamle, Musk’ın büyük servetini, Donald Trump ve Demokrat rakibi Kamala Harris arasındaki sıkı geçen seçim yarışında kullanmasının en son örneği oldu.

Musk, Trump’ın başkanlık kampanyasını desteklemek amacıyla kurduğu siyasi eylem organizasyonu olan America PAC’i başlattı. Grup, kritik eyaletlerde seçmen kaydı yaparak ve seçmenleri harekete geçirerek Trump’ın kampanyasına destek veriyor. Ancak, hedeflerine ulaşmakta zorlandığına dair işaretler var.

Pennsylvania’da son üç gün içinde düzenlenen üçüncü etkinlik olan Harrisburg buluşmasında, Musk Kasım’daki seçimi kritik bir olay olarak nitelendirerek destekçilerine erken oy kullanmaları ve diğerlerini de oy kullanmaya teşvik etmeleri çağrısında bulundu. Musk, Harris’in kazanması durumunda bunun “son seçim” olacağını ve ABD’nin artık var olmayacağını iddia etti.

Ayrıca, Trump’a yönelik iki suikast girişiminin, onun statükoyu bozduğunu ve Harris’in yapamayacağı şekillerde sistemi sarsan bir figür olduğunu kanıtladığını söyledi. “Bir kuklayı öldürmek değersizdir” diyen Musk, bu görüşünü sosyal medya paylaşımlarında da tekrar etti.

Etkinlikte, katılımcılardan Musk’ın imzalatmak istediği ve “Birinci ve İkinci Değişiklikler ifade özgürlüğünü ve silah taşıma hakkını garanti eder. Aşağıda imzalayarak, Birinci ve İkinci Değişiklikleri desteklediğimi taahhüt ediyorum” ifadelerinin yer aldığı dilekçeyi imzalamaları istendi. Bu dilekçe, America PAC’in Trump için daha fazla potansiyel seçmen kaydı yapmasını ve bu kişileri sandığa getirmesini sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Forbes tarafından dünyanın en zengin kişisi olarak sıralanan Musk, federal açıklamalara göre şu ana kadar America PAC’e en az 75 milyon dolar aktardı. Bu durum, grubu Trump’ın Beyaz Saray’ı yeniden kazanma çabalarının kilit bir unsuru haline getiriyor.

Tesla ve SpaceX gibi dev girişimlerin arkasındaki Musk, giderek artan bir şekilde Cumhuriyetçi davaları destekliyor ve bu yıl Trump’ın açık sözlü bir destekçisi olarak öne çıkıyor. Trump ise seçilmesi halinde Musk’ı hükümet verimliliği komisyonunun başına getireceğini belirtti.

Kaynak: cnbce.com