Cem Yılmaz Darüşşafaka için sahneye çıktı

PAYLAŞ
  • Darüşşafaka Cemiyetinin “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuna bir destek de Cem Yılmaz’dan geldi. Sanatçı, 30 Eylül Pazartesi günü Zorlu PSM’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ve biletleri günler öncesinden tükenen bağış gösterisinin tüm gelirini, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında okuyan 1.000’i aşkın annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencinin eğitimine bağışladı.
Cem Yılmaz Darüşşafaka için sahneye çıktı

Hayırseverlerin desteğiyle annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara eğitimle yeni bir yaşam armağan etme misyonuyla yoluna devam eden Darüşşafaka’nın misyonuna destek veren ünlü sanatçı Cem Yılmaz, 30 Eylül Pazartesi akşamı Zorlu PSM’nin ev sahipliğinde “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için sahne aldı. Ünlü sanatçı; gösterisinin tüm gelirini Türkiye’nin her coğrafyasından sınavla belirlenmiş 1.000’i aşkın Darüşşafaka öğrencisine destek için Darüşşafaka Cemiyetine bağışladı. Eğitim sevdalılarını buluşturan bağış gösterisinin biletleri günler öncesinden tükendi.

Darüşşafaka Cemiyetinin 161 yıldır hayırseverlerin bağışlarıyla Türkiye’nin yarınları olan çocuklara nitelikli eğitim olanağı tanıdığına ve Cem Yılmaz’ın bağış gösterisiyle, Darüşşafaka’nın ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ pırıl pırıl nesiller yetiştirme çabasına güç kattığının altını çizen Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “1863 yılından bu yana eğitimle çocuklarımıza yeni bir yaşam armağan eden Darüşşafaka’mızın yararına düzenlenen bu anlamlı gösteriye katılarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Darüşşafaka olarak, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonumuzla küçük yaşta annesini ya da babasını kaybetmiş, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklarımıza tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim olanağı tanıyoruz. Bugün ülkemizin her köşesinden gelen 1.000’i aşkın çocuğumuzu; yaşam boyu öğrenen, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetiştiriyoruz.” dedi.

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi ve/ veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıma misyonuyla çalışıyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet'in, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladığı belirtiliyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1.000’i aşkın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki annesi ve/veya babası hayatta olmayan öğrenciler için ek kontenjan oluşturan, son iki yıldır deprem bölgesinden toplam 200 öğrenciye Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı tanıyan Cemiyet, ayrıca bölgedeki öğrencilere uzaktan eğitim ve burs desteği sağlıyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e, 2022’de 9,77’ye ve 2023 yılında 9.80’e yükseltmiştir.