BMO 2024 yılı için S&P 500 hedefini yükseltti

PAYLAŞ
  • BMO Capital Markets 204 sonunda S&P 500'ün 6100'e çıkmasını bekliyor.
  • Fed'in faiz kararı öncesi yapılan değerlendirmede Goldman Sachs stratejistleri S&P 500 için 12 aylık tahminini 6 bin seviyesinde açıklamıştı.
BMO 2024 yılı için S&P 500 hedefini yükseltti

BMO Capital Markets, 2024 yılı için S&P 500 hedefini 5.600'den 6.100'e çıkardığını açıkladı.

BMO'nun baş yatırım stratejisti Brian Belski, "Mayıs ayındaki son hedef artışımızda olduğu gibi, piyasa kazançlarının gücü karşısında şaşırmaya devam ediyoruz ve bir kez daha kademeli bir ayarlamadan daha fazlasının gerekli olduğuna karar verdik" diye konuştu.

Belski, "Bu durum, özellikle Fed'in gevşeme moduna geçmesinden bu yana piyasayı normalden daha güçlü bir 4. çeyreğin beklediğini düşündüren benzer bir tarihsel performans modeli bağlamında yıl başından bu yana elde edilen kazançlar ortaya konduğunda özellikle doğrudur" dedi.

Belski, 1950'den bu yana S&P 500'ün ilk dokuz ayda yüzde 15 ila yüzde 20 arasında yükseldiği sekiz yıl olduğunu belirtti. Bu yıllarda, endeksin ortalama dördüncü çeyrek getirisi yaklaşık yüzde 6 oldu. Bu, tüm zamanların ortalama dördüncü çeyrek performansından yüzde 50 daha iyidir. Belski, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla bu durumun tekrar edebileceğini söyledi.

Belski ve ekibi, endeks için EPS hedeflerini değiştirmedi. Bu, yatırımcıların beklenen şirket kârlarına daha fazla prim vermesiyle, kazançların çoklu genişlemenin bir sonucu olmasını bekledikleri anlamına geliyor.

Goldman Sachs ve UBS'in değerlendirmeleri

Fed'in faiz kararından önce tahminlerini açıklayan Goldman Sachs stratejistleri ise , S&P 500'ün yılı 5.600 seviyesinde kapatacağını tahmin ediyor. Altı aylık hedefleri 5.700 ve 12 aylık hedefleri ise 6.000 olarak belirlenmiş durumda.

UBS ekonomistleri Fed'in 4 yıl aradan sonra faiz indirimine başlamasının ABD hisse senedi piyasalarına pozitif yansıyacağını öngördü.

UBS yaptığı değerlendirmede, "Tarihsel olarak hisse senedi piyasaları, ABD ekonomisi resesyonda değilken Fed'in faizleri düşürdüğü dönemlerde iyi performans göstermiştir. Bu dönemin de istisna olmamasını bekliyoruz. Temel senaryomuz S&P 500'ün yıl sonuna kadar 5 bin 900'e ulaşması ve Haziran 2025'e kadar 6 bin 200'e yükselmesi yönündedir" dedi

Kaynak: cnbce.com