Bakan Işıkhan'dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Geçmişe yönelik alacakları faiziyle tahsil ediyoruz

PAYLAŞ
Bakan Işıkhan'dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Geçmişe yönelik alacakları faiziyle tahsil ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde, yapay zekadan da yararlanılacağını bildirdi

Bakan Işıkhan son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Yedidoğan Çetesi’ne ilişkin soruları yanıtladı.

Işıkhan, “Özel Bağcılar ve Özel Şafak Hastanesi'nde sözleşmelerini fes ettik. İncelemeleri devam eden hastaneler söz konusu. Diğer hastanelerin sözleşmeleri fes edildi ve ödemeler durduruldu. Geçmiş dönem alacaklarına bloke koyduk. Özel hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz. Riskli hastanelere fiili olarak inceleme ve denetimleri devam ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Vedat Işıkhan, “Büyükçekmece Başsavcılığının talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. 2023'ten itibaren süreci ilgili Bakanlıkla yürüttük. Soruşturmamıza başlattık. En ağır cezalarla cezalandırılması için çok gizli soruşturma yürüttük. Söz konusu hastanelerde başmüfettişlerimiz söz konusu hastanelerde inceleme yaptı, yapmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, “Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma söz konusu değil. 'Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun” açıklamasını yaptı.

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2025 yılında uygulanacak olan asgari ücrete ilişkin, “Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum” dedi.

Vedat Işıkhan, “Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, belediyelerden SGK prim borçlarının tahsiline ilişkin ise, “Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: cnbce.com