Limak Filarmoni Orkestrası yurt dışındaki ilk konseri ile Barselona’da

PAYLAŞ
  • Limak Filarmoni Orkestrası, ilk yurt dışı konserini Barselona’nın kültürel simgelerinden Palau de la Musica Catalana’da (Katalan Müzik Sarayı) verdi.
  • Dünyanın en prestijli sahnelerinden biri olarak kabul edilen Katalan Müzik Sarayı’nın tarihi atmosferinde dün akşam gerçekleşen konserde, operanın dünyaca ünlü yıldızları aynı sahnede buluştu.
  • İtalyan, Fransız ve İspanyol opera eserlerinden popüler Akdeniz ezgilerine uzanan geniş bir repertuvarın yer aldığı konserde; İtalyan Şef Francesco Ivan Ciampa yönetiminde, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve uluslararası üne sahip Katalan soprano Sara Blanch binlerce izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı.
  • Konserden elde edilen gelir ise İspanya’da sel felaketinden etkilenen afetzedelere aktarılacak.
Limak Filarmoni Orkestrası yurt dışındaki ilk konseri ile Barselona’da

Limak Şirketler Grubu, çeşitli sektörlerde ve farklı coğrafyalardaki ekonomik yatırımlarının yanı sıra sosyal yatırım faaliyetlerine de devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, İspanya'nın Barselona şehrindeki dünyaca ünlü Palau de la Música Catalana'nın (Katalan Müzik Sarayı) resmi destekçileri arasında yer alan Limak, Türkiye ve İspanya’nın ortak kültürel mirasını görkemli bir konserle taçlandırdı.

İspanya’nın doğu ve güney bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başlayan konseri, Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci, Barselona Spor Kulübü Başkanı Joan Laporta, Palau de la Música Başkanı Joaquim Uriach ile her iki ülkenin iş, spor, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli izledi. Limak Filarmoni Orkestrası’nın ‘Akdeniz’in Büyüleyici Melodileri: Aryalar, Düetler ve Daha Fazlası’ isimli ilk uluslararası konseri Akdeniz'in zengin müzikal ve kültürel mirasından geniş bir repertuvar sunarak izleyenleri büyüleyici bir yolculuğa çıkardı. Limak Filarmoni Orkestrası ile birlikte, Katalonya’nın önde gelen orkestralarından Vallés Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin de sahne aldığı konserde, geleneksel halk ezgileri ve çağdaş eserlerden oluşan eserler de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser geliri İspanya’daki afetzedelere aktarılacak

İspanya’nın doğu ve güney bölgelerinde son iki gündür etkili olan ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi dolayısıyla başsağlığı dileklerini ileten Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, konserden elde edilecek gelirin bölgedeki afetzedelere aktarılacağını söyledi. Limak Filarmoni Orkestrası’nın Barselona’daki ilk yurt dışı konserinin önemli bir dönüm noktası olduğunu da ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki ekonomik yatırımlarımızı, sosyal yatırımlarımız ile destekliyoruz. Bu çerçevede Barselona'nın müziğe, kültüre ve mimari mükemmelliğe olan bağlılığını ve ruhunu temsil eden Katalan Müzik Sarayı ile (Palau de la Música Catalana) bu yıl mayıs ayında bir iş birliği protokolü imzalamıştık. Şimdiyse Limak Filarmoni Orkestrası’nın bu güzel konseri ile ortaklığımız açısından çok önemli bir anı hep birlikte yaşadık ve ‘bir rüyayı’ gerçekleştirdik.

Ortak Akdeniz kültürünü paylaştığımız İspanya’daki projelerimizle iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal bağları güçlendiriyoruz. İspanya’nın önemli kültür ve turizm merkezlerinden Barselona’nın ruhunu ve kalbini tanımlayan simge yapılarında imzamız bulunuyor. Bunlardan biri de futbol dünyasının önemli mabetlerinden Barselona’nın simgesi Spotify Camp Nou Stadı… Bu simge yapının Barselona için taşıdığı derin önemin farkında olarak sürdürdüğümüz yenileme çalışmasıyla Katalan kültür mirasına anlamlı bir iz bırakıyoruz. Diğer bir yandan Limak Vakfı liderliğinde yürüttüğümüz Global Engineer Girls (GEG) programını Türkiye, Kuzey Makedonya, Kosova ve Suudi Arabistan’dan sonra yakın bir zamanda İspanya’da başlatıyoruz. Bu hedefle faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara kültür, sanat ve eğitim başlığı altında anlamlı girişimlerle dokunuyoruz. Grubumuzun gerçekleştirdiği bu anlamlı sosyal yatırımların uluslararası bir boyut kazanması doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Türkiye’nin Mühendis Kızları olarak 9 yıldır gururla yürüttüğümüz projemizin küresel bir sosyal etki hareketine dönüşerek Global Engineer Girls’e (GEG) evrilmesi gibi Limak Filarmoni Orkestrası’nın da 8 yıllık başarı dolu yolculuğunun yurt dışına taşınmasından büyük mutluluk duyuyoruz.”

Palau de la Música Catalana'nın resmi destekçileri arasına katılan Limak Şirketler Grubu, bu iş birliği ile çocuklar ve gençlerden oluşan kolektif koro çalışmalarıyla kapsayıcılığı ve sosyal entegrasyonu teşvik eden bir girişim olan ‘Palau Vincles’ programını destekliyor.

Spotify Camp Nou Stadı

FC Barselona Spor Kulübü ile kontrat imzalayan dünyanın en büyük 48’inci inşaat şirketi konumundaki Limak İnşaat, Spotify Camp Nou Stadı’nın Yenilenmesi ve Restorasyonu Projesi’ni 2023 yılında üstlendi. Proje 2026 yılında tamamlanacak.

2023 yılında başlayan dönüşüm projesiyle halihazırda Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci büyük futbol stadyumu Camp Nou, tamamlandığında 8 bini VIP olmak üzere105 bin 410 kişilik tamamen oturmalı bir kapasiteye ulaşacak ve dünyanın üçüncü büyük futbol stadyumu olacak.

Restorasyon çalışmalarını bir yıldır sürdüren Limak, 70 yaşındaki stadyumda toplam 204 bin metrekare alandan oluşan inşaat sahasında çalışıyor. Bu alanın 50 bin metrekaresi yenilenirken, 154 bin metrekarelik kısmı ise yeniden inşa ediliyor. Karbon ayak izine büyük önem verilen projede, birinci ve ikinci kademe tribünler korunarak yenilenirken; 40 bin kapasiteli üçüncü kademe tribünleri ise yeniden inşa ediliyor. Projenin en önemli mühendislik kısmını oluşturan çatı alanı ise 50 bin metrekareden oluşuyor. Sahanın üzerine konumlandırılan çatı, 128 halatla yerden yaklaşık 70-80 metre yukarı kaldırılacak. Çim sahadan çatının en yüksek noktasına kadar yaklaşık 68 metre olacak ve çatının üstüne fotovoltaik paneller yerleştirilecek.

Yazılımda ve mühendislikte en yeni teknolojilerin kullanıldığı Camp Nou’nun yenilenmesi projesinde, toplamda 2 bin 900 kişi çalışıyor. Ana mühendis kadrosu Türk ve İspanyollardan oluşan stadyum projesinde, çalışanların yüzde 52’si yabancılardan, yüzde 48’i ise Türklerden oluşuyor. 15’ten fazla Türk firmasından ürün ve hizmet alınan projede, 27 bin ton çelik kullanılırken; bu çeliğin yaklaşık yüzde 60’ı ise Türkiye’den imal ediliyor.

Yılda ortalama 40 maçın oynandığı stadın çevresinde ve yenilenen üçüncü kademe tribünün altına kapalı otoparklar, VIP alanlar, ticari alanlar ve soyunma odaları yapılacak. Yeni inşa edilecek üçüncü kademe tribün alanında VIP localar ve VIP yeme – içme alanları olacak. Proje içinde 1850 araçlık kapalı otopark da bulunuyor. Dev projede, betonarme ve çelik altyapısı büyük ölçüde tamamlandı.